Inredning & pyssel

Köksrenovering – del 4

20 november, 2011
Trivs rätt bra i blåbyxor ändå - även om ett karriärbyte inte är att tänka på

Det känns egentligen inte som att den här dagen är något att skriva hem om. Ytterligare en dag som har ägnats åt osexigt underarbete, som är så galet otacksamt och tråkigt. Men det är ju också det som gör att slutresultatet blir bra. Vi kom inte riktigt så långt som jag skrev om igår, tyvärr. Men vi kom en bra bit.

Sista lagret med spackel

Det tog nog hårdare på kroppen idag. Att hacka bort silikonkanten mellan vägg och tak är ett drygt arbete med händerna över huvudet som Annsie ägnade sig åt, medan jag använde handslipmaskin på allt spackel. Även det då och då ovanför huvudet. Sedan spacklade vi tillsammans det som syns på bilden och lite till. Spackla är verkligen sjukt tråkigt. Det syns ju inte heller att man har jobbat i många, många timmar.

Ändå återstår det kanske smutsigaste och allra tråkigaste. Slipa. Det dammar ju nåt så infernaliskt. Andningsmask på och täta luftslussar (som jag byggt idag, de fick Dexter-referenser omedelbart) är det som gäller. Jag borde ha en grovdammsugare, men det har jag inte så vi får väl se hur länge mitt gamla Volta-as håller. 

Men för nu får köket vila och spacklet torka ordentligt. Har inte tid att fixa med det igen förrän på fredag. Men ni vet vad som kommer efter slipandet, va? Just det. Målarfärg! Så länge bor jag i kaoset med vattenkokare, mikro och kylfrys bland kartongerna i vardagsrummet medan blåbyxorna hänger på stegen  i köket. 

Trivs rätt bra i blåbyxor ändå - även om ett karriärbyte inte är att tänka på

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Janne 20 november, 2011 at 20:33

  Oj, vilket jobb! Grymt imponerad!

  • Anna-Carin 20 november, 2011 at 20:44

   Tack! Den kommentaren värmer just idag. :)

 • Åsa Nilsson 20 november, 2011 at 21:10

  När det äntligen blir färdigflyttat här tänker jag göra om ett soprum till gästrum. Eftersom det bara innehållit böcker och papperstravar och annan skit upp till taket har det aldrig använts. Därför har jag tänkt ha det som vinterterapi, och det spelar ju ingen roll hur länge man håller på för allt är ju plus. Det blir ju lite skillnad mot ett kök som måste bli klart så fort som möjligt. Jag är mycket imponerad av just spacklandet som jag alltid betraktat som omöjligt för en amatör.

 • Lennart 20 november, 2011 at 22:54

  Väldigt strongt jobbat på alla sätt! Skicklighet och uthållighet borgar för ett lysande grundarbete – trist men väldigt viktigt!