Inredning & pyssel

Köksrenovering – del 8

12 december, 2011
Hjuldyna är perfekt för raka snygga kanter mot taket när man målar väggar

Första vändan av väggfärgen är klar! Just av den anledningen tänkte jag passa på och ge ett tips. Ni som målar om hemma regelbundet kan såklart det här redan, men för er som inte har hittat det här ljuvliga verktyget än så lägg det på minnet.

Håll i hatten, för det här är ett verktyg du vill köpa om du ska få snygga kanter mellan vägg och tak. En hjuldyna.

Hjuldyna är perfekt för raka snygga kanter mot taket när man målar väggar

Man lägger helt enkelt på färg på själva dynan – jag gör det med pensel direkt ur tråget – och sedan sätter du de två små hjulen mot taket och drar dynan längs med väggen. I och med stödet mot taket får du en snygg rak linje på väggen med samma avstånd från taket hela vägen. Du slipper maskera. Enkelt oavsett om man man vill ha en halv centimeter eller flera till godo mellan väggfärg och taket.

Du justerar höjden mot taket genom att dra själva dynan uppåt/nedåt. Som du ser på bilden har jag använt närmare två centimeter. Jag fäste även dynan lite med maskeringstejp på baksidan, jag har varit med om att den har glidit under tiden. Men det hänger mer på handlag tror jag. Det finns dessutom lösa dynor att köpa så du behöver inte slänga hela verktyget, utan kan återanvända.

Hjuldynans höjd justeras genom att dra den

Generellt skulle jag säga att det är väl investerade pengar att ha bra verktyg när man målar. Det sparar både tid och irritation och ger i många fall snyggare ytor dessutom. Visste du till exempel att det finns hörnrollers? Botanisera lite i hyllan för måleriverktyg nästa gång så kommer målningen blir lite roligare.

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa