Eko-reko Fysik Internet Personligt

Köttboxen från gröna gårdar

21 februari, 2011

Jag köper alltid så mycket ekologiskt som möjligt. Jag har länge suktat efter ekolåda och kravkött som är så himla smarta lösningar. Men eftersom jag har mina begränsningar i diet har det känns fullkomligt fel. Köpa en låda där jag kan äta en femtedel? Nej.

Därför blev jag så glad i dag när jag fick tips på twitter om Gröna gårdars Köttboxar. De har en box som bara innehåller färs! Och en box för kok, en för ugn, en för ädelbitar och så vidare. Men inte bara det. Djuren går på naturligt gräsbete, får växa långsamt, man försöker motverka stress vid slakt, kalvarna går med korna.

Dessutom får de en mycket bra balans mellan omega-3 och omega-6 i fettet. Vi människor äter oftast alldeles för mycket omega-6 i förhållande till omega-3, vilket inte hjälper så mycket som när fettsyrorna är i balans.

Som om inte bara de sakerna räckte, så blir webbnörden i mig förälskad i själva sajten. Massor med godis och bra tips. Man berättar om allt! Man tipsar och lär ut om hur man känner igen bra kött, styckskola, hur man lyckas med en stek eller gryta. Allt man vill veta! Två tummar upp av två.

Ska man äta kött, ska man äta den här typen av kött tycker jag. Jag kommer att beställa en färslåda, jajemen. Gör det du med!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa