Enkel att göra, mättar bra, räcker länge. Lite extra mineralskjuts i och med linserna. What’s not to like? Nu kör vi! 4 portioner och ungefär en halvtimme.
Ingredienser
1 gul lök
250 gram färs (välj sort själv)
Smör/olja att steka i
1/2 tsk paprikapulver (gärna starkt om du gillar)
1/2 tsk chilipeppar
1/2 tsk oregano
1 burk/tetra passerade eller krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
1 dl torkade röda linser
1 krm salt
1 krm peppar
Tillagning
Skala och hacka löken. Bryn färsen i smulig i smör/olja, tillsätten löken och fräs den genomskinlig. Krydda med paprikapulver, chilipeppar och oregano.
Tillsätt tomaterna, tomatpurén, vattnet och buljongtärningar. Koka upp och rör ner linserna. Puttra ihop under lock tills linserna mjuknat. Späd med mera vatten om du vill ha lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Den här soppan kan du göra tjockare och använda som en vanlig köttfärssås också. Till pasta, i paprikor eller vad du nu hittar på.