Personligt

Live från Amsterdam

4 maj, 2011

Nja, inte riktigt. Än, i alla fall. Men snart åker vi iväg, mamma, brorsan och jag på en liten resa till Amsterdam. Vi gör ju så i stället för julklappar. Vi åker någonstans några dagar under året, antingen alla tre eller mamma och ett av oss barn åt gången.

Mamma och jag var i Edinburgh i höstas, brorsan och hon i Istanbul före det. Istanbul hade jag redan varit i, i april 2006, rekommenderas varmt! Också en omedelbar förälskelse, jag och mitt resesällskap kom med nattåget från Ankara och steg ut från stationen i soluppgången. Vi tog färja över Bosporen med måsskri och skingrande dimmor med varsin simit i handen. Och så dök blå moskén och Haya Sofia upp i de första solstrålarna. Hela vistelsen i Istanbul var underbar, staden är som en juvel.

Men nu ska vi till Amsterdam! Jag har bara varit där i några timmar tidigare, hade lång mellanlandning på Schiphol på väg till New York och tog tåget in och promenerade runt och åt lunch. Nu ska vi göra stan på riktigt! Vi kommer förmodligen att åka kanalbåt, promenera massor, besöka museum, äta bitterballen och titta på tulpaner.

Det ska vara 20-23 grader och mest sol, kameran är med och bra skor. Och såklart, ett mycket bra resesällskap! Så nu hälsar jag:

Hebben een geweldig weekend – ik zal hebben!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Karin K 4 maj, 2011 at 22:18

  När också en glödande förälskelse i Istanbul. Kan man någonsin bli trött på att vandra i längs dess paradgator och gränder? Och så vackert när böneropen rullar som en vemodig kanon över staden.

  • Anna-Carin 4 maj, 2011 at 22:36

   Nej, jag tror inte man kan tröttna. Backarna, historian, människorna, maten … Cisternen var riktigt häftig, och när jag var där hade man planterat 4 miljoner tulpaner över stan. Vi hamnade även på en nattklubb högst upp i ett hus med 360 graders terass och fyrfat ute, med live house-bossanova-musik. Att stå där under stjärnorna och fullmånen och se ut över moskéerna och minareterna som utgör Istansbuls skyline och glänsande Bosporen nedanför med en älskling i handen. Oförglömligt. Så mycket gammalt och nytt i utmärkt kombination.

 • Tomas 4 maj, 2011 at 22:18

  Hoppas du får en kanon resa!
  Det som är lite komiskt är att i morgon reser jag med jobbet till Turkiet och skall bland annat besöka Istanbul. Så nu har du skruvat upp mina förväntningar ordentligt ;)

  • Anna-Carin 4 maj, 2011 at 22:37

   Underbart! Jag hoppas du får en lika oförglömlig upplevelse som jag och Karin. Var ska ni mer i Turkiet? Jag har varit i Ankara och Kapadokia också. :)

 • Jonas 5 maj, 2011 at 01:36

  Du kommer älska Amsterdam. För hur kan man inte tycka om ett land där det anses okej att putta i tyskregistrerade bilar i kanalen när Holland firar nyår? :-)

  • Anna-Carin 5 maj, 2011 at 08:27

   Haha, Jonas är det sant? Inga andra tips om vad vi ska göra? Inte för att vi ska putta bilar i kanalerna, men. Du fattar. :)

 • Tomas 5 maj, 2011 at 07:11

  Är jag rätt informerad så skall vi först till Kappadokien och sen tar vi oss mot Istanbul. Jag tror att vi, både du och vårat företag har valt helt korrekt tid att åka. Iallafall om man tittar ut i det smått gråa och trista vädret. :)

  • Anna-Carin 5 maj, 2011 at 08:31

   Åh, ja, helt rätt tid och säsong Tomas. Kapadokien åker många till för att gifta sig och bo i grottor. Nu låter det mer primitivt än vad det är, bergrunden är full av tornliknande utskott som man hackar ut en grotta i, och de har bekvämligheter. Jag bodde i ett jättemysigt rum i en bergspets med tillhörande badrum och dusch. Det är häftig natur och några av de första kristna kyrkorna finns där, i bergsrum. Jättevackra grottmålningar. Och, Kapadokien har ett fantastiskt kök med mycket kyckling, citrusfrukter, mandel (kanske blommar mandelträden nu? De gjorde det när jag var där – måste rota fram mina bilder), såser, honung, yoghurt och grönsaker.

   Nu blir jag nästan avis på att du ska dit, haha!

 • Karin med K 5 maj, 2011 at 08:44

  Det där med bitterballe kan du hoppa över… ingen hit.

  • Anna-Carin 8 maj, 2011 at 18:35

   Jag tyckte de var rätt goda. :)

 • » Mitt eget nyår 4 december, 2011 at 15:17

  […] hade redan fått fina presenter av mamma – inte minst resan till Amsterdam i våras!  – men fick några till. En är hemlig, så den kan jag inte berätta om. Men den som […]