Preggo & barn

Magen vecka 34

23 juni, 2013

Ja, med faktiskt ingen dag tillgodo, utan en dag sent, kommer magbilden från vecka 34, tagen 33+6, det vill säga igår. Idag har jag gått in i vecka 35, 34+0. Nu känns det faktiskt lite som att nedräkningen börjat. Och det har den väl på sätt och vis också, det är ju inte särskilt långt kvar. Min barnmorska höll det för ganska troligt att om inget händer längs vägen, blir jag nog igångsatt i vecka 38+. Det betyder mellan den 22 och 28 juli, och är bara fyra veckor bort. Fyra veckor! Det är ju ingen tid alls innan livet aldrig mer blir som förr.

Å andra sidan tillbringade jag midsommar i Göteborg och fick på midsommaraftons förmiddag smaka på rejäl sommarvärme. Ska det vara så i fyra veckors tid så lär jag längta efter igångsättandet … hej fontänsvettningar, andnöd, dubbelsvullnad, nästäppa! Mamma trodde att det var något djur som morrade i naturprogrammet på teve, men det var jag som snarkade i soffan liksom. Kul.

Därav att veckans magbild har en annan bakgrund än vanligt också. Lägger även med en bonusbild på hur mina första fem försök blev, när magen själv hamnade i förgrunden. Den är ju lite i vägen ibland. ;)

20130622-114759.jpg

Och som vanligt, den jämförande bilden mellan vecka 32 och vecka 34. Kanske ska göra en enda långa bild sen med all magbilderna?

magen vecka 34

I torsdags morse var jag på barnmorskekoll innan det var dags att åka till Göteborg. Jag fick även min journal utskriven, dels för resan till Göteborg men också stundande besök hos mormor. Skulle något hända har jag journalen med mig, så om jag måste uppsöka sjukhus finns min historik med. Bra det.

I övrigt var blodtrycket fint, 135/80, äggviteutsöndringen som förr, CTG-kurvan och fosterrörelserna alldeles perfekt hoppiga utan att jag behövde dricka kallt vatten, magen hade växt med 1 centimeter till 32 centimeter sen förra veckan, och jag hade gått upp dryga halvkilot. Nu är jag uppe i 9,5 kilos viktökning totalt. Förbereder mig på att det nog kommer att smälla till och svälla på med flera kilon nu de sista veckorna, i och med att jag sväller och binder mer vätska. Å andra sidan sägs det att man tappat alla vätskekilon inom de första två veckorna efter förlossningarna, så det är väl inte så farligt.

Imorgon är det dags för tillväxtultraljud och diabetesrond, på torsdag barnmorskebesök hos en ny barnmorska eftersom min gått på semester (jag fick en välgångskram av henne innan vi skildes åt i torsdags, och hon lovade att komma upp och hälsa på på BB om jag fött medan hon är ledig. Fint!) och även besök på njurmedicinska på Karolinska. I övrigt ska jag börja beställa hem lite bäbisgrejer från nätshoppar och fixa med lite sånt praktiskt. Förutom att ta det lugnt och vila och ha koll på blodsocker etc.

Märker att jag ligger runt 4 mmol och strax under hela tiden nu, vet inte om vi har prickat helt rätt i inställningarna, värmen som bidrar med att göra mig mer insulinkänslig, eller om jag inte har lika högt insulinbehov längre. Märkte även häromdagen att brösten har fått som en stenhård sköld/klump inuti sig, lite obekvämt, kanske ett tecken på att mjölkproduktionen börjar mogna? Har även mer stramningar i ljumskarna, och lite mensvärk, men inte direkt några sammandragningar.

Nåväl, fler uppdateringar av status kommer väl här i bloggen. Nu ska jag lägga benen högt och läsa en bok. Medan jag kan. Längtar efter att få träffa mitt lilla barn och lära känna det. Blev övermannad och alldeles tårögd när jag stod i en butik förra veckan av hur kär jag är i mitt lilla pyre redan nu.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Ida 23 juni, 2013 at 22:03

  Hej!!
  Åh vad jag längtat efter en sån här blogg! Fantastiskt att läsa om dig och känna igen sig! :-)
  Jag är gravid i v 29 nu, har en 3-årig dotter, är 30 år och haft typ1 sen jag var 13.
  Eh, ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer, jag har ingen blogg själv att bjuda på, men det ska bli spännande att följa dig nu på slutet och se en liten bebis. Jag längtar jättemycket själv nu också, och kämpa kämpa kämpa de sista veckorna nu :-)
  Ha det gott!
  /Ida

  • Anna-Carin 1 juli, 2013 at 20:32

   Vad kul att du hittat hit! Kommentera gärna och berätta hur det går för dig! Om du bor i Stockholm med omnejd håller Alva på nublirdetbarn.blogspot.com på och roddar ihop en träff, ifall du vill vara med?

 • Alva 24 juni, 2013 at 11:39

  Fin mage!
  Ps. länkade din blogg från min, är det okej? Annars tar jag bort :)

  • Anna-Carin 1 juli, 2013 at 20:29

   Absolut helt okej. :)