Veckomenyer

Meny vecka 6 & 7, 2018

28 januari, 2018

Jodå, det tuffar på. Har haft kolhydratdag med utemiddag och semla, som jag har tänkt och planerat för. Men märker tydlig effekt på blodsockret utan (och med, hehe) kolhydrater, även om det inte är perfekt än (kan det någonsin bli det?) så jag tänker köra på. Dessutom känner jag mig lugnare och gladare, och ansiktshyn visar tecken på att må bättre.

Och, maten jag lagar är god. Det känns liksom inte svårt? Sen är det klart att jag tampas med sug, och jag får liksom välja den här kosten för mig själv varje dag. Men det är det värt. Som vanligt är ju planering A och O. Så här kommer nästa två veckors mat.

Vecka 6

Måndag: jordärtskockssoppa med rostade frön och rökt lax
Tisdag: ostomelett med kålsallad och tomat
Onsdag: barnvakt, rester
Torsdag: snabb korvgryta
Fredag: lax i ugn med smaksatt färskost, grönsaker
Lördag: rester till lunch, halloumivåffla med rödlök, rom, creme fraiche och avokado
Söndag: baconlindad köttfärslimpa med smarrig sås och grönsaker (tänker ha färskost i mitten och baconlinda den, och en tsk svartvinbärsgelé i såsen)

Vecka 7

Måndag: Laxburgare med grönt mos och citronsmör
Tisdag: Blomkålssoppa med pancettasmul
Onsdag: oumph, tomat & mozzarellasallad, chilimajonnäs
Torsdag: barnvakt, rester
Fredag: ostburgare, kålsallad med apelsin och valnötter i vinägrett
Lördag: Vitlöksfocaccia. Och nåt mer gott.
Söndag: Tandoorilax med gurksås.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa