Veckomenyer

Menyer vecka 20 & 21, 2018

13 maj, 2018

De här två veckorna har gått över förväntan! Några riktiga höjdarrecept, och några som jag inte kommer att göra igen. Som vanligt alltså. Det är lite utmanande det här med att dra ner så mycket på rött kött, även om jag inte tyckte att jag åt så mycket förut. Men det finns så många alternativ. Bara jag tänker till liksom.

Så nu kommer två nya veckor, men med en del repriser eftersom vi drog på oplanerad ledighet senaste långhelgen och har några rätter kvar.

Vecka 20

Måndag Blomkålssoppa, ostfinncrisp/fröknäcke
Tisdag: rökt kalkon i tunna skivor med örtstekt vitkålsris och ostgratinerad purjolök
Onsdag: ugnsbakad torsk med pesto, salladslök och tomat
Torsdag: Drumsticks, kålsallad och bönor med rosmarin
Fredag: vegocurry med blomkålsris och gyllenstekt halloumi
Lördag: omelett med ost, rädisor, tomater, broccoli. Kärleksfest på eftermiddagen!
Söndag: Kryddstekt lax med avokadosalsa, rester

Vecka 21

Måndag: Jordärtskockssoppa
Tisdag: Tofu satay (fast jag kör halloumi istället, inte så förtjust i tofu)
Onsdag: Baconlindad torsk med timjan- och senapskräm
Torsdag: Gratinerad kyckling med oregano och chili
Fredag: Falafel med grönsaker och vitlökssås
Lördag: Tofu satay, gratinerad kyckling
Söndag: rester, vegetarisk curry med blomkål

 

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa