Yta

Mitt bästa mascaratips

10 mars, 2012
Bästa mascaran som ger långa fylliga fransar

Jag gillar smink. Det har jag gjort ända sen innan jag började sminka mig till vardags när jag började sjuan. Då hade jag ännu inte lärt mig att plocka ögonbrynen men använde brun eyeliner och brun mascara (kom ihåg att vi pratar 1991 nu …). Sedan dess har jag lärt mig plocka ögonbrynen (och vilken skillnad det gör!), använda foundation och rouge och lägga alla möjliga olika sorters makeuper. Jag älskar variationen och förändringen det kan skapa, och på något sätt känns det konstnärligt med penslar och borstar som lockar fram ett nytt ansikte.

Men. Ingen makeup är färdig förrän mascaran är på plats. Fick jag bara välja en enda sminkprodukt så skulle det vara mascara. Sådan stor skillnad gör det. Mina egna fransar kanske inte ser så mycket ut för världen utan mascara, men vilket lyft det blir med. Följaktligen har jag provat en hel del mascaror, de flesta i prissegmentet 100-200 kr, och nu tror jag att jag har hittat rätt. I alla fall för ett tag. Så varför inte dela med mig av mitt fynd?

Make Up Store Max Lashes Black

Från att ha testat L’oréals, Maybellines, Max Factors och Isadoras mascaror föll valet den senaste gången på  att testa Make Up Stores mascarautbud. Jag är så himla förälskad i deras sheer läppstift Crisp, som med antal lager blir allt från skirt förstärkt läppfärg till vampigt mörkt cerisrosa glansigt, så jag tänkte att jag skulle våga testa mascaran också. Jag köpte Max Lashes Black, och ni ser nedan hur den ser ut på:

Bästa mascaran just nu är Max Lashes Black från Make Up Store

Den smular inte, den rinner inte så lätt, den glider på enkelt och ger mycket färg i ett drag. Den ger både långa och täta ögonfransar. På bilden ovan har jag två lager, som är väl inarbetade i fransarna. Jag lägger alltid på mascara i en (mycket liten) zick-zackande rörelse, från botten och utåt. Sedan borstar jag upp och formar fransarna, med borsten både från höger och vänster och vinklar fransarna uppåt.

Jag använder inte ögonfransböjare utan jobbar med mascaraborsten. Sedan låter jag första lagret torka, medan jag till exempel målar ögonbrynen, och sedan gör jag om proceduren i ett lager till. Är det fest kan det komma att bli ett tredje lager, då blir det en snudd på lösögonfranseffekt.

Svart skugga på ögonfransraden

På bilden ovan och nedan har jag lagt en svart ögonskugga närmast den övre fransraden med en kort, bred liten pensel. Det blir inte lika skarpt som en eyeliner, men ger en effekt som gör att ögonfransarna ser lite tjockare ut. En mjukare inramning och förstärkning av ögonen och ögonfransarna.

Fördelen för dig med ljusa ögonfransrötter är att du kan färga dem lite mörkare med skuggan innan mascaran, som ibland är svår att få hela vägen in på ögonfransroten utan att köra in borsten i ögat (aj). Bär man linser är det lättare.

Bästa mascaran som ger långa fylliga fransar

På bilden ovan har jag haft mascaran på mig i 16 timmar och inte bättrat på den. Den har varit med på en arbetsdag, ett kundevent, och en kväll på operan. Och det är fortfarande bara två lager mascara applicerade men den ser helt flawless ut. Utan smulor, rinn och klet. I love it!

PS. Tyvärr har jag inte någon sweet deal med Make Up Store om att testa och skriva om deras produkter. Jag bara gillar några av dem (läppstift, ögonskuggor och nu mascaran) precis som jag gillar Bare Minerals ID och MAC. Men jag kan ju inte undanhålla er det här tipset nu när jag är så nöjd själv.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • » Tjejträff och sminktips » Carnebro 25 mars, 2012 at 21:40

    […] i minnesburken, och för sminkinspiration! Vem vet, kanske blir det fler inlägg i stil med min favoritmascara? Nästa brunch ser jag redan fram emot. […]

  • Karin 22 maj, 2012 at 09:14

    Den ser ju grym ut. Det var nog den jag testade för några år sedan men jag mindes aldrig vilken. Tack för tips!