Internet Personligt

Prova något nytt i 30 dagar

8 maj, 2012

Jag minns att min vän Björn pratade om 30-dagarsutmaningar i slutet av förra sommaren, och att han själv lät bli att äta kaffebröd, och skulle använda tandtråd i 30 dagar. Det där med tandtråden är ju lätt att känna igen sig i.  Jag var sugen på att testa, för jag tyckte att det lät som en bra idé för att utmana sig själv med hjälp av små förändringar. Och ändra sina vanor.

Nu kom Matt Cutts TED-talk till mig av en annan anledning, igen, och jag tycker fortfarande att konceptet är en jättebra idé. Matt pratar om att cykla till jobbet, ta ett foto varje dag, inte äta socker på en månad – och att skriva en novell på en månad. Lite drygt 1600 tecken ska bli skrivna varje dag i 30 dagar. Det är görbart!

 

Se gärna Matts TED-talk på dryga 3 minuter och fundera på hur du skulle kunna utmana dig att prova något nytt i 30 dagar. Jag funderar för fullt vad jag ska göra. En enkel liten ändring bara.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Cecilia 8 maj, 2012 at 19:55

    Vill man skriva en novell på 30 dagar kan jag rekommendera NaNoWriMo / http://www.nanowrimo.org/

    • Anna-Carin 13 maj, 2012 at 21:09

      Ja just det! Bra tips. :)