Diabetes

Smart för insulinpumpen

3 juli, 2011

Var gör man av med insulinpumpen egentligen?Jag gillar verkligen min insulinpump och skulle inte vilja gå tillbaka till pennbehandling. Men pumpen är ju inte helt praktisk alla gånger. Den ska alltid sitta på, max 1,5 timme kan den vara urkopplad. Och just det där ställer till det lite. Det finns en clips på baksidan av pumpen så man kan klämma fast den lite varstans. Eller ta bort clipsen och lägga den i en ficka eller förvaring.

Var har man pumpen då?

Vanligtvis brukar jag hänga den i behån, men nu har inte jag någon jättebyst som den göms i. Har jag en tajtare blus så syns pumpen där den hänger lite nedanför. Har jag byxor kan det hända att jag klämmer fast den i linningen eller lägger den i fickan, men risken är att slangen trasslar in sig – och att fastna med slangen eller att pumpen ramlar ur och hänger med sin tyngd i infusionssetet som sitter i magen är lite obehagligt. För att inte tala om hur fult det är när den syns. Och slangen kan hamna i solljus och skada insulinet.

På natten och under träning

Samma på natten, det finns midjeband med en behållare om man vill använda det, men jag tycker att det är obekvämt. En del sover med den vid sidan av kroppen bara, men jag tycker att det är lite trassligt. Det är ändå 60 centimeter slang att hålla reda på. Särskilt om man sover två.

Jag sover helt enkelt alltid i nattlinne som jag hakar fast pumpen i (och det finns massor av söta nattlinnen, har jag upptäckt!). När jag tränar är det också en sak att ta hänsyn till. Man vill att den sitter bra. Ofta hakar jag fast den i linningen på tajtsen bak i svanken så är den inte i vägen.

Utmaningen för mig: klänning

Men det svåraste, det är när man har klänning. Man vill inte att pumpen buktar ut under bysten, när man vill vara lite fin. Och var ska jag hänga den? Tidigare har jag tagit av clipsen och pressat ner den i en behåkupa. Men det är inte helt bekvämt, blir lite svettigt och lätt för varm för pumpen. Tills Hanna och Anna från Anna PS kommenterade här i bloggen.

Det tog ett tag men sedan köpte jag ett par Shiny Long Leg Boxi Whisper White med pumpförvaring. Själva fickan för pumpen sitter placerad i ljumsken, så den buktar ut minimalt under en klänning. Beroende på klänningsmodell syns den inte alls. Och den håller sig sval och riskerar inte att ramla ut, knappen som håller ihop fickan är urstark. Just den här modellen är av siden, vilket gör att det fungerar lite som en underkjol också. Mjukt, skönt och andas.

Boxertrosa med pumpficka för insulinpumpsanvändare

Anna PS produktutvecklar

Anna som driver Anna PS är själv pumpbärare, så alla produkter är utprovade och framtagna för pumpbärare av en pumpbärare. Anna är också väldigt intresserad av feedback för att produktutveckla. Det enda jag skulle vilja ha är en modell i hudfärgat (hej mormor!), gärna med lite längre ben och en resår som är supermjuk och följsam, som inte behöver synas alls under en skir ljus klänning. Lite åt typen invisible underwear fast med pumpförvaring.

Det kommer även att komma bikini för pumpförvaring i juli, man kan förhandsboka nu. Och, produkterna slås in i silkespapper och levereras tjusigt. Nog så viktigt för köpupplevelsen! Jag tycker att Anna och hennes gäng tänker helt rätt. Bara för att man är diabetiker vill man vara lika fin som andra i ens ålder och bry sig om kläder.

Och så en bild från verkligheten

På bilden nedan har jag boxern på och insulinpumpen i den under klänningen. Kan du se var pumpen sitter?

Här har jag klänning med insulinpumpboxer under

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Anna 14 juli, 2011 at 07:23

  Hej Anna-Carin,
  tack för ett jättefint inlägg om AnnaPS trosor. Jag blir så glad för varje person med pump som jag kan bidra till att förenkla livet med pump. Vad roligt att du tycker om trosorna. Jag hoppas du kommer tycka om vår nya färg till hösten som är en svag rosa, en färg för att ha en mer hudnära färg i sortimentet. Hoppas det är en färg som passar dina önskningar.

  Våra nya trosor är på väg in denna vecka i lager. De har även ett knapphål på insidan så att du kan ha slangen helt på insidan av trosan om du vill. Dessutom kommer Boxer modell med korta ben.

  De svarta och de vita kommer nu framöver helt ha en insydd resår då det kommit många önskemål om en stadigare resår. Jag tycker själv att trosorna sitter mycket bättre nu.

  Vill tipsa dig om att träna med trosorna, om du inte redan provat. Materialet är helt fantastiskt och jag har aldrig haft bättre träningstrosor. En annan insulinpumpsanvändare tipsade om att bikinitrosan skulle kunna bli en bra träningsbyxa. Så det skall jag själv testa nu med prototypen.

  Själv är jag helt beroende av att ha pumpen i trosorna på natten när jag sover. Hör gärna av dig om du har mer önskemål om förbättringar.

  Med vänliga hälsningar
  Anna Sjöberg
  AnnaPS

 • Anna 2 mars, 2012 at 08:39

  Hej Anna-Karin, vill bara berätta att vi nu har trosor i en mjuk gammelrosa färg….som du skrev som önskan i ditt inlägg.
  De finns både med långa och lite kortare ben. I nästa vecka har vi dessutom en ny produkt på väg in, ett linne med ficka.
  Skickar länken direkt till trosorna. http://www.annaps.com/sv/trosor-med-ficka-for-insulinpump/shiny-boxer-boxi-powder.html
  Förresten…vi har gjort bra paketpriser. Nu kostar trosorna 295 kr/st om man köper 7-pack.
  Ha det gott/Anna

 • » Bikini för insulinpump » Carnebro 28 maj, 2012 at 14:08

  […] för insulinpumpBy Anna-Carin on 28 maj 2012 in Diabetes För knappt ett år sen skrev jag om de smarta insulinpumpstrosorna som Anna PS tillverkar och säljer, som jag är mycket nöjd med. Det är ett väldigt bra sätt att förvara pumpen när man har […]

 • - Blodsockerbloggen 2 juni, 2012 at 15:06

  […] knappt ett år sen mina första smarta insulinpumpstrosor som Anna PS tillverkar och säljer, som jag är mycket nöjd med. Det är ett väldigt bra sätt att förvara pumpen när man har […]