Stugan

Status: vårlängtan

2 april, 2023

Herregud, kan inte den här vintern släppa taget snart? I helgen hade vi åtminstone sol och lite plus på dagen, men minus på natten. Vi har dock inte låtit det stoppa oss, utan pyntade med fjädrar i det gamla äppelträdet – det är ju skärtorsdag på torsdag!

V var ute i studsmattan och hoppade (inget kan hindra studs där!) när flera förbipasserande kommenterade att vi hade ett väldigt fint påskris på tomten. Haha! Kul att kunna glädja. Även om det är svårt att fånga på bild.

Kanske är längtan efter vår lite extra stark, eftersom förrådsdelen äntligen är klar. Åtminstone allt jag kan göra själv. Nu är det dags för elektriker. Men oj vad mycket mer praktiskt och faktiskt fint det blev! Ett riktigt rum utan råttbon. Skönt.

Nu väntar avtäckning och sargbyggande i odlingsdelen, flytt av odlingskragar, bygg av skydd mot rådjur och fåglar till desamma eftersom jordgubbarna ska flytta dit. Även kompost ska byggas, och hela alltet ramas in av nya häckar gjorda av ris. Och sen har vi ju gångar och stenläggning och gräsmatta som ska sås. Och så ska alla försådder flytta ut!

Med andra ord, det är verkligen dags för VÅR så jag hinner med allt innan det är sommar. Men lite fika hinner man alltid med, och att sitta där och vända näsan mot en sol som faktiskt värmer: det har verkligen nåt.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa