Personligt

Ta fram din inre bitch

27 mars, 2011

Callisto som driver bitcha.nuCallisto driver göteborgsbaserade företaget Framgångstankar, men också bloggen bitcha.nu. Av en händelse ramlade jag över den sistnämnda, trots att det var över ett år sedan jag träffade Callisto för första gången.

Jag är imponerad av Callisto och det hon åstadkommer. För mig framstår hon också som en genuint nöjd människa med ett stort inre lugn och mycket humor. En sådan man trivs i närheten av, och som ingen någonsin skulle få för sig att sätta sig på. Det vill säga, om man har rett ut en och annan issue hos sig själv.

Som hon skriver i bloggen blir en del människor provocerade av hennes sätt att värdera sig själv lika högt som sin nästa, och i och med det vara tydlig med vad hon vill och inte vill. Vara sån och kvinna dessutom, det provocerar somliga.

Jag läste alla inlägg på bitcha.nu idag och rekommenderar dig att göra detsamma. Att bitcha är inte något unikt för kvinnor, nej, det är ett förhållningssätt som är lika viktigt för kvinnor som män. Men än så länge faller det sig inte lika naturligt för kvinnor.

Vad lägger du i begreppet bitcha? Förmodligen inte detsamma som Callisto. Men jag tycker vi kan enas om att anamma hennes tolkning, och förhållningssätt. Tänk så mycket mer nöjda de flesta av oss skulle bli med våra liv.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa