Stugan

Tapeter och stänkskydd

6 september, 2019

Tapeter i stugan alltså. Det är ungefär 22 meter x 2.2 i takhöjd som ska tapetseras, och jag vill inte lägga ner så mycket pengar, med tanke på att det inte kommer tillbaka den dagen jag kanske vill sälja stugan. Jag vill gärna ha lite smågulliga, romantiska, blommiga men ljusa tapeter som passar i proportionerna till en stuga. Funderade på om jag ska måla istället och ha dyrare tapet som fondvägg?

Har alltså surfat cirka halva tapetinternet och ännu mera pinterest i jakt på idéer och billiga tapeter. Fastnade till sist för dessa på Rusta, gillar färgerna, men kände ändå att den inte var helt klockren. Lite mörk och så medaljongsmönstret. Men den var okej.

Men så av en händelse, snubblade jag över den här! Boråstapeters Borosan 17 Eden 35542, en easy-up-tapet till och med. Mönsterpassning kant i kant och man behöver inte måla upp underlaget. Vit botten och gulliga små blommor i fina färger och fjärilar i ett slingrande, luftigt mönster. Dessutom till kampanjpris på Bygghemma, 159 kr/rulle! Billigare än Rustas. Beställde först ett tapetprov från Boråstapeter för att känna på dem. Och nu är 10 rullar redan på väg!

Kommer även passa fint med det kakel jag nog har bestämt mig för att ha som stänkskydd i köksdelen. Rustik Apple från Bauhus, en avlång kakelplatta på 7,5×15 centimeter i en djup blekgrön. Och precis nu när jag skrev det här ser jag att det är kampanj även på den, så den får jag nog också inhandla å det snaraste.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa