Preggo & barn

Välkommen till världen Carnebro Jr!

18 juli, 2013

Så är han är, min lilla son. Världens underverk. Arvprinsen som min mormor kallar honom, och alla tusentals smeknamn han får av mig och resten av familjen. Liten, näpen, med massor av silkesmjukt mörkbrunt hår, bäbisdjupblå ögon som stirrar in i mina och får hjärtat smälta bort i en kärlek helt olik all annan. Han gör mig helt hudlös och alldeles vimmelkantig.

Jag vet inte vad han ska heta än, för de favoritnamn jag hade som alternativ passar inte. Tänker att han nog kommer att berätta det för mig så småningom, vilket namn som passar hans lilla person och som han kommer att fylla. Vi har ju tre månader på oss innan Skatteverket ger honom ett nummer som namn.

IMG_6789

Att möta den här blicken varje morgon är total lycka.

Han är född för tidigt, vecka 36+4, och med ett akut snitt. Han kom klockan 19:41 fredagen den 12 juli, vägde 2 525 gram och var 45 centimeter lång. Jag var uppe på flödesultraljud på SMVC på eftermiddagen och blev inlagd på förlossningen direkt efter, och efter några timmar fick jag till min lättnad höra hans kraftfulla skrik.

IMG_4999

Direkt från magen till min famn på operationsbordet.

Vi har varit inlagda på BB i fem dagar, och fick komma hem igår, efter många läkarundersökningar och provtagningar av både mig och lilleman. Men nu är vi godkända båda två, liten är frisk och stark, och vi försöker hitta vår nya vardag här hemma. Det har varit både jobbigt och turbulent, och kanske skriver jag om det lite senare. Men också väldigt mycket lycka, glädjetårar och omtumlande känslor.

Vill passa på och rikta ett stort tack till all personal på SMVC, förlossningen, BB och Sachsska barnsjukhuset på Södersjukhuset – ni har varit helt fantastiska och ett enormt stöd! Tack!

2013-07-15-19.49

En liten fot i mormors händer

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Katarina 18 juli, 2013 at 21:09

  Grattis Anna-Carin!!!! Starkt jobbat!! Kram!

 • Rebecca A 19 juli, 2013 at 08:04

  Åh vad härligt att höra, ett stort varmt grattis! Och vad fin han är.
  Som du skriver, namn är det ingen brådska med (vi ändrade t o m vår sons namn ett par månader efter hans ettårsdag- det funkar det med om man inte hittar rätt från början:)
  Kram Rebecca A

 • Alva 19 juli, 2013 at 17:13

  Vad roligt att han kommit, stort grattis! Skönt att höra att det gått bra trots allt!

 • Béatrice Karjalainen 19 juli, 2013 at 20:08

  Grattis. Han är lika fin som mor sin.

 • Åsa 22 juli, 2013 at 19:45

  Grattis! Sicken fining! Ser ut som en Rickard tycker jag :)

 • Sebastian 23 juli, 2013 at 09:28

  Men så otroligt söt!!! Stort grattis (igen) – njut nu av en magisk tid.

 • Elin 1 augusti, 2013 at 23:07

  Grattis Anna-Karin! Tänkte på dig och undrade just hur allt hade gått. Och vad får jag se? En fantastiskt söt liten kille! Hoppas att ni mår bra båda två!
  Elin på pluralis =)

 • Karin 22 oktober, 2013 at 14:50

  Har läst några av dina inlägg. Fint att läsa och se bilderna! :) Men hur kommer det sig att du gjort flera flödesultraljud? Är det större risk för flödesstörning om mamman har diabetes, eller?

  Hur ofta behöver man göra flödesultraljud? Hur länge ”gäller” ett resultat så att säga – hur ofta och hur fort kan det ändras? Jag vet att de gör det som rutin i vissa länder åtminstone en gång, och jag tycker det skulle kännas tryggt att göra ett också, men här gör man det ju bara om det finns särskild anledning.

  • Anna-Carin 24 oktober, 2013 at 11:08

   Hej! Kul att du gillar bloggen. Jag kan inte svara för hur rutinerna ser ut inom landstingen för flödesultraljud, men är man typ 1-diabetiker gör man dem eftersom det är vanligt med tillväxtstörningar för bäbisen. Här skriver jag lite om det: http://carnebro.se/blogg/preggo/arteria-uterina-ultraljud/ I slutet av min graviditet ändrades flödet (och som jag förstått det kan det hända i min situation, och därför kollade de mig extra) och det var därför det blev akutsnitt. Men då får man också tänka på att jag varit diabetiker över 20 år OCH har en njurkomplikation OCH tillhör den största riskgruppen där man ibland avråder från graviditet. Just därför gick jag ju på specialMVC och blev flitigt monitorerad.

  • Anna-Carin 24 oktober, 2013 at 11:12

   Ja, och så en sak till: det är olika flöden man kan kolla. Mina artärer som försörjer moderkakan med blod, navelsträngen, bäbisens mage och hjärna. För att få svar på dina frågor får du nog prata med en barnmorska eller läkare! :)