Inredning & pyssel

Var är tvålen?

27 april, 2013
Snart står ett sånt här emaljerat badkar från Svedbergs i mitt badrum

Jag är en badkarsmänniska. Jag älskar att ta långa riktigt heta bad i badkaret, så där så att skinnet knottrar sig och det nästan är för varmt. Jag kan så himla lätt slappna av och slumra bort lite medan jag ligger där. Helst med levande ljus på badkarskanten om det är vinter.

Man somnar ju så otroligt gott efter ett varmt bad. Och det är på något sätt som att all möjlig stress och muskelspänning släpper. Har jag ont i huvudet brukar jag liksom hänga nackrosetten på kanten av badkaret och låta kroppens egen tyngd i vattnet stretcha ut musklerna. Det och värmen brukar göra susen.

Jag badar helst utan skum eller salt. Mest för att det är så mycket onödiga kemikalier i det, och min hud blir helt klart torrare av det. Gillar man att skura badkaret kan man ha i lite olja istället, som mandel eller jojoba (eko såklart). Men allra bästa är att smörja in med oljan efter badet när huden fortfarande är fuktig.

Och, så ska man ju ligga där och lyssna på riktigt bra musik. En av mina favoriter är Jack Johnsson, här är en låååång lista med mina favoritlåtar med honom. Det är något med gitarren och hans röst som passar så bra till stämningen där i badkaret.

I min nya lägenhet har ja inte badkar, utan en duschvägg gjord av glas. Men, det finns utrymme för ett badkar. Jag har gjort misstaget förut att ta bort ett badkar när jag renoverade ett badrum, och det gör jag inte om. Så igårkväll har gjorde jag det omvända: jag har beställt ett badkar.

På den finfina sajten bygghemma.se beställde jag Svedbergs emaljerade badkar i lite kantig stil som passar bra in i mitt moderna badrum, en badkars- och duschblandare med 40 cc utanpåfäste som funkar att byta mot den befintliga duschblandare, och så en ny golvbrunnssil med hål för avloppsröret från badkaret.

Tredje gången jag beställer från bygghemma.se, och har inte blivit besviken tidigare. Stort utbud, smidig köpprocess och snabba leveranser. Men den här gången ska jag inte montera själv, utan mina superba kökshantverkare Fremag kommer att hjälpa till. De rekommenderar jag verkligen!

Tror magen är lite mycket i vägen för mig att palla monteringen själv. Och sen ska både jag och bäbisen njuta av badkaret!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen 29 april, 2013 at 23:56

    […] april: Var är tvålen? | […]

  • Vi antog och klarade #blogg100-utmaningen! | Webbevakningsbloggen - Webbevakningsbloggen 2 maj, 2013 at 10:08

    […] april: Var är tvålen? | […]