Veckomenyer

Veckomeny 7 & 8

29 januari, 2017

Veckorna går så fort! Trots att det är de så kallade oxveckorna. Jag har testat vattengympa på en liten simhall i närheten, den kväll i veckan som jag ändå har barnvakt. Jag behöver verkligen komma igång igen nu när min frusna skuldra (ja, alltså, jag har ju fått det i vänsterarmen också) börjar tina upp.

Visste inte riktigt vad jag skulle tycka om vattengympa, men det var riktigt roligt och lagom tungt med potential att växla upp. 45 minuters tufft corepass, liksom. Och 93 % av övningarna kunde jag genomföra med axeln, dessutom bra töj. Det enda jag behöver klura ut är hur jag gör med pumpen och insulinet. Har inte pumpen på mig i bassängen, men ändå halkade jag ner på 2 i blodsocker efter.

Jaja, känns kul att ha hittat en aktivitet som är rolig och funkar en gång i veckan! Men här kommer kommande två veckors menyer. Det jag också gillar med tvåveckorsmenyerna är att det inte blir så många onödiga köp. Jag handlar ju stommen via mathem.se (testade coop.se förra gången, men gillade inte. Dåliga apelsiner, ingen tidsavisering som mathem, manuell underskrift och kolsyreis. Då gillar jag mathems bilar med frysfack bättre), så det blir färre stopp på lokala Coop med småköp som jag inte har planerat.

Här kommer Mor Präktigs meny då. Med mer rester inberäknat än tidigare veckor:

Mån: Jordärtskockssoppa med grovt bröd & keso
Tis: dahl med gröna linser
Ons: pasta med tonfisk och oliver, broccoli
Tor: Broccolisoppa / köttbullar & kokt potatis
Fre: pasta med tonfisk och oliver, broccoli
Lör: Lunch på kafé / Enchiladas med bönsallad
Sön: Havregrynsgröt med äpple & kanel / Wienerkorv med rotfruktsgratäng

Mån: Broccoligratäng med kassler
Tis: Pulled oumph, vitkål, gurka, tomat i pitabröd
Ons: Pasta carbonara med kassler och ärtor
Tor: Enchiladas / barnvänlig mat
Fre: Torskrygg med potatis- & broccolimos
Lör: gratäng / pasta carbonara
Sön: havregrynsgröt, eller andra rester-hopkok / torskrygg

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa