Från förra veckorna: Potatis- och purjolökssoppa med mycket citronsaft, keso, persilja och rostade, hackade hasselnötter. Ostquesadillas, och en filéad apelsin. Mums!
Jag orkar inte kommentera pandemin eller omständigheterna, utan kastar mig rätt in i vad kommande veckor, som dessutom är påsk, kan tänkas innehålla för god mat. Och godis såklart.
Vecka 15
Må: Palsternackssoppa med quesadilla
Ti: Kalkon- och broccolipaj
On: Rökt lax, kokt potatis och hovmästarsås
Skärtorsdag: Ägghalvor, köttbullar, prinskorv, sill och kokt potatis
Långfredag: Våfflor med avokado, rom och gräddfil
Påskafton: Varmrökt lax, kokt potatis, romsås och ärtor
Påskdagen: Pastagratäng med kycklingfärs
Vecka 16
Annandag påsk: Grekisk sallad med feta och vattenmelon
Ti: Falafel, vitkål, tomat, gurka i pitabröd med kebabsås
On: Bakad potatis med kesoröra och grönsaker
To: Potatis- och fetaostbiffar med bulgur och grönsaker
Fr: Chevre chaud på stekt bröd, grönsaker
Lö: Saffran- och parmesanrisotto med räkor och sockerärtor
Sö: Blodpudding med äppellingon och vitkålssallad