Veckomenyer

Veckomenyer 17 & 18, 2020

18 april, 2020

En lunchsallad som passar min mage, utan blad: marinerade svartbönor, avokado, sockerärtsskidor, tomat och vitkål med marinerad fetaost. Som därtill avnjöts utomhus.

Dessa märkliga, underliga tider med coronaviruset. Jag tillhör en riskgrupp, om än inte mest utsatta riskgruppen, så jag är verkligen försiktig. Har jobbat hemifrån sen lite innan FHM påbjöd det, cyklar och åker inte kollektivt. Men liten går i skolan. Svårt att veta vad som är rätt?

Dessutom är jag mitt uppe i ett jobbyte. Jag börjar nytt jobb den 18 maj. Så från måndag har jag bara sju arbetsdagar kvar på det nuvarande, min sista dag är 30 april och jag tar dessutom ut en flexdag i veckan. Sen väntar två veckor utan jobb för att ladda om. Två veckor av stugrenovering såklart! Lääängtar tills vi kan börja ställa in möbler och övernatta. Den dagen vi flyttar in har Viggo bestämt att vi ska grilla också! Men det dröjer nog till slutet av maj.

Hur som helst, äta bör man och äter gör man. Att ha rutin på det här med veckomatsedlar underlättar verkligen. Så här är planen för kommande två veckor:

Vecka 17

: Omelett med fetaost
Ti: Kokt potatis och skärgårdssill
On: Våfflor med avokado, rom och gräddfil
To: Jordärtsskockssoppa med knäckemacka
Fr: Kycklingburgare och pommes
Lö: Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
Sö: Pasta med skinksås

Vecka 18

: Bakad potatis med skagenröra
Ti: Falafel, vitkål, tomat, gurka i pitabröd med kebabsås
On: Halloumitacos, med ris, bönor och nachochips
To: Rökt lax, potatis och hovmästarsås
Fr: Ostgratinerad smörgås med avokado och rökt lax
Lö: Saffranskyckling
Sö: Korv med bröd, potatissallad, rostad lök osv

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa