Chevrè chaud, första gången jag gjorde, men jädrans vad gott. Getost, smörstekt bröd med rosmarin, honung, valnötter, gurka och tomat med balsamvinäger. Ljuvliga smakkombinationer. Det blir det fler gånger!
De två första veckorna på 2020 gick i rekordfart, och ändå inte. Den här julledigheten har verkligen gjort gott, vi har haft långa dagar med tid att laga god mat, umgås, busa och vila. Jag har till och med fått utlopp för lite kreativitet och beställt både tyg och färg för att sätta igång med renoveringen av de möbler jag behöll i stugan. Kul!
Även matlådedelen har gått bra. Kändes ju inte heller som en stor grej eftersom jag gjort de här veckomenynerna i några år nu, och ändå lagar. Några år! Det är stort ändå. Jag har skrollat tillbaka och kollat lite, och ser en tydlig utveckling. Blir spännande att se nästa år vad som har hänt då.
Men nu kör vi en ny meny för kommande två veckor!
Vecka 3
Må: Ingen mat, konferens med övernattning för mig
Ti: Rester från hemmagjorda pizzan + rester ärtrisotton till matlåda onsdag
On: Krämig ärt- och bönpasta som inte blev gjord i fredags
To: Falafel med grönsaker och fetaost i pitabröd
Fr: Kycklingburgare och pommes
Lö: Torsk med citronmajonnäs
Sö: Indisk blomkålsgryta med mango och ris
Vecka 4
Må: Macaroni n’cheese med pankocrunch och pinjenötter
Ti: Lax i ugn med blomkålspotatisjordärtskocksmos och ärtor
On: Potatisgnocchi med salvia, purjolök och zucchini
To: Blomkålssoppa med osttrekanter
Fr: Omelett med fetaost och tomater
Lö: Ljummen pastasallad med feta och ärtor, serveras med tacokyckling
Sö: Torsk med saffran och fänkål
Bonusbilder från de två tidigare veckorna:
Räkssoppa på egen buljong med räkor och skivad fänkål + fänkålsdill (som här sjunkit ner i soppan)
Ugnsbakad spetskål med brynt smör och hasselnötter, serverat med kokt ägg (orkade inte pochera). Så gott!
Superenkel broccolisoppa, serverad med gravad lax i strimlor, torrostade solrosfrön och ett varv med svartpepparkvarnen.