Veckomenyer

Veckomenyer, 33 & 34 2018

13 augusti, 2018

Semester i två dagar till men sen ser det ut som nedan. Återupptar lågkolhydratkosten med få inslag av rött kött igen, och försöker upprätthålla min gamla standard med en soppa, en fisk och en vegetarisk i veckan.

Några som jag pratat med om mina veckomenyer tycker att det låter krångligt att sätta upp såna krav, alltså min standard, för veckomenyer. Jag förstår hur de menar, men för mig är det tvärtom. När jag vet att jag ska ha en soppa, då letar jag sopprecept. När jag vet att jag ska ha en fiskrätt kollar jag vilken fisk och letar sen recept. Istället för att gräva helt fritt i hjärnan för inspiration (jag gillar min hjärna men den är fasiken inte alltid hjälpsam), ger det mig några ramar att hålla mig till – och för mig är det enklare.

Nåväl. Nu kör vi! Vecka 33 och sedan vecka 34.

Onsdag: lax i thaisås (sån där färdig sås man kör i ugnen, tyvärr lite stor påse), ärtor & blomkål
Torsdag: Jordärtskockssoppa, creme fraiche, rostade nötter, fröknäcke med kalkonpålägg
Fredag: gyllenstekt halloumi med blandade bönor, broccoli och snabbstekta tomater, god sås
Lördag: yoghurtmarinerad kyckling, kokta morötter, broccoli och smörstekt vitkål
Söndag: Picknickmat på dagen, laxrester på kvällen

Måndag: Wienerkorv (av kyckling) med senap, rostad lök, tomat- & mozzarellasallad, broccoli
Tisdag: ljummen halloumisallad, det vill säga gyllenstekt halloumi, smörslungade körsbärstomater, pinjenötter, ärtor, broccoli, blomkål, parmesansås
Onsdag: Gulaschsoppa med creme fraiche, fröknäcke med ost och paprika
Torsdag: Lax i ugn  med hollandaisesås, ärtor, morötter, vitkål
Fredag: hamburgare med picklad rödlök, ost, tomat, dressing, blomkål & broccoli
Lördag: bortrest
Söndag: bortrest

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa