Veckomenyer

Veckomenyer 5 & 6, 2020

23 januari, 2020
radig tallrik med soppa i och droppar av olja på ytan

Blomkålssoppan från förra menyn med en gammal favorit: tortillabröd stekt i panna med ost emellan, skuren i trekanter. Mums!

Ja, så har tiden rusat iväg igen och det är dags för två nya veckor. Det funkar väldigt bra att ha med matlåda till jobbet, även om jag saknar vår Åsas mat. Eftersom jag ändå lagar är det inget bekymmer att göra en låda också. Känner mig som värsta hurtbullen som både cyklar till jobbet och har matlåda, haha! Nu är det ju en elcykel, så fullt så hurtbullig är jag väl inte.

Nåväl, här kommer veckornas mat. Inte så mycket nytt och lite enkla lösningar. Som hittat i januari-februari.

Vecka 5

: Ost- och kalkonpaj på filodeg, bön- och tomatsallad med silverlök
Ti: Linssoppa med vitlöksyoghurt och grov smörgås
On: Blodpudding med äppellingon och vitkålssallad
To: Potatis- och fetaostbiffar med bulgur och grönsaker
Fr: Helgbesök hos mormor
Lö: Helgbesök hos mormor
Sö:Rester av potatis- och fetaostbiffar/ost- och kalkonpaj

Vecka 6

Må: Falafel med grönsaker och fetaost i pitabröd
Ti: Fil och smörgås (pga träning, för både liten och stor)
On: Raggmunk i ugn med bacon, broccoli, blomkål och morot
To: Broccolisoppa med osttrekanter
Fr: Kycklingburgare med pommes
Lö: Raggmunksrester, panerad torsk, potatis och kall sås
Sö: Saffran- och parmesanrisotto med räkor och sockerärtor

Bonusbilder från förra menyn

Mac n cheese med panko och parmesan, svarta bönor i vinägrette och strimlad vitkål. Jag strimlade även av mig en rejäl bit av huden på tummen på mandolinen i samma veva. Lite svinn får man räkna med?

Potatisgnocchi med zucchini och purjolök, timjan istället för salvia, plus fetaost och lite spetspaprika. Överst egenodlade ärtskott, så gott!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa