Grillad getost på smörstekt brioche, med honung och valnötter, på en bädd av hemmaodlade ärtskott och ekotomater med balsamvinäger och olivolja. Så otroligt gott!
Vårt första sportlov nästa vecka! Jag är dock inte ledig, men mormor kommer och är ledig några dagar med Viggo och hans kusin. Det blir fint. I övrigt rullar veckorna på och det funkar riktigt bra med matlåda till jobbet. Kanske för att just den här rutinen med att laga mat är så inarbetad. Äntligen börjar ju ljuset komma tillbaka också!
Vecka 9
Må: Rostad potatis och ugnsbakad kyckling med avokadokräm, efterrätt
Ti: Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök
On: Enchiladas på överbliven vegobolognese, bönsallad, paprika och gurka
To: Linssoppa med grov smörgås
Fr: Pasta med kalkonsås
Lö: Risotto med sojabönor, modifierar det här receptet
Sö: Gyllenstekt halloumi, grönsaker, pasta och rostade kryddiga kikärtor
Vecka 10
Må: Räkor i kokosmjölk med ingefära och nudlar
Ti: Falafel, vitkål, tomat, gurka i pitabröd med kebabsås
On: Blomkålssoppa med frön och varm smörgås
To: Ramen med räkor och färskost
Fr: Bakad potatis med god röra
Lö: Ugnsrostad spetskål med kycklinglår BBQ-smak
Sö: Krämig pasta caprese
Bonusbild på en av förra veckornas lyxfrukost när jag gjorde Los fantastiska scones. Avnjöts ljumna med smör, ost och marmelad till en kopp rykande madame grey till. Mums!
[…] Förra menyns räkor i kokosmjölk med ingefära och nudlar. Snabbt gjord med frysta grönsaker och fryst riven ingefära, och som en varm, smakrik kram en måndag. Rekommenderas! […]