Bilden: Kollijox, aka restfest. Tänk att det kan man bli så gott att bara steka på grönsaker och blanda i lite av allt?
Herregud vad fort tiden snurrar på. Veckorna går i raketfart. Jag började ju nytt jobb i början av september men det känns som att jag jobbat där mycket längre. Och skolan, scouter, jiujiutsu och allt annat snurrar på också.
Har dessutom en ny, bra vana, att styrketräna två gånger i veckan. Nej, det är inte superhärligt, varken innan, under eller efter, men det betyder mycket för blodsockret och för mindre värk i kroppen. Försöker se det som typ tandborstning: det är något man bara gör. En rutin liksom. Såklart underlättar det att det finns två gym nära, såna utan personal. Så jag kör igenom alla maskiner så tungt jag kan, och har alltid mer eller mindre träningsvärk efter. Det är måttet. Inte för avancerat, stort, målstyrt. En bra vardagsrutin som inte känns för komplicerad.
Vår gemensamma matlagning funkar bra! Vi har hittills gjort köttbullar, pasta carbonara och barnvänlig vegolasagne. Näst på tur står pannkakor. Sen hoppas jag att vi får inspiration ur de kokböcker för barn som är på väg med posten. Nu närmar sig min födelsedagsvecka med stormsteg dessutom!
Vecka 47
Må: Indisk kycklinggryta (rester)
Ti: Linssoppa med broccoli
On: Snabb pasta- och parmasallad
To: Stekt potatis, broccoli, vitkål med salladskyckling
Fr: Vegetarisk kebabsallad/kebab i pitabröd med grönsaker och gräddfilssås
Lö: Utemat pga födelsedagsfirande
Sö: Varmrökt lax, bakad potatis, gräddfil, kryddor och grönsaker
Vecka 43
Må: Restaurangbesök!
Ti: Broccoli- och blomkålssoppa
On: Vegetarisk pastagryta med fetaost
To: Omelett med grönsaker
Fr: Havregrynsgröt med rivet äpple och kanel
Lö: Pad thai med tofu
Sö: Yakiniku på lövbiff