Internet

Viktiga inställningar på Facebook

9 juli, 2010

Nu är vi riktigt många som använder Facebook i Sverige, en siffra jag har hört är 3 miljoner. Det är en tredjedel av befolkningen. Desto viktigare då att veta vad man egentligen gör när man använder Facebook.

Jag vill tipsa om att gå igenom sekretessinställningarna på Facebook. Som autoinställning är hela din Facebooksida öppen för alla och sökbar på exempelvis Google. Det vill säga för alla som kanske inte ens är på Facebook själva.

Så vill man kanske ha det, eller så vill man inte det. Jag vill inte det. Jag vill dela det mesta med de som jag är vänner med och som jag vet vilka de är. Alltså har jag stängt mitt flöde, kanske du ska göra det också?

PC för alla har en bra guide för att ställa in sekretessinställningarna. Följ den så blir det lätt. (Tipstack till @kinnajonsson.)

Det går också att skapa grupper och använda filter när man gör sina statusuppdateringar. Jag har inte provat att göra en uppdatering med filter än, men jag har gjort en grupp som innehåller mina arbetskollegor. Då kan jag posta något i mitt flöde, men utesluta mina kollegor från den postningen. Som ett exempel.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa