Stugan Veckans blommor

Vinter i stugan med vårkänsla

31 januari, 2020
liten röd stuga med förtäckta fönster bakom mycket avlövad växtlighet

Där sover stugan sin vintervila med förtäckta fönster. Magnoliaträdet till vänster har redan börjat förbereda sig för våren med ludna ovala knoppar.

Var ute i stugan en lördag härförleden och kollade till den. Solen sken och även om det var kallt, värmde solen i lä. Det är intressant att se trädgården nu när den är avlövad. Nya strukturer träder fram, och lite mer saker som infogats i växtligheten – som parasollpinnar för att stötta, en innebandyklubba och lite annat smått och gott.

När kirskålen inte är uppe är det mycket lättare att se hur de tidigare ägarna har tänkt och arrangerat rabatter och trädgården i stort. En annan trevlig upptäckt var all vintergäck som redan blommade på många ställen i trädgården. Det ska bli så spännande att se vad mer som dyker upp i rabatterna under våren och försommaren!

Det här året ska jag fokusera på att odla grönsaker och bär, och reda upp i den delen, klippa gräsmattorna och få ordning på häcken. Och såklart insidan av stugan, och ogräsbekämpa. Och under säsongen notera vad som växer var, och vad jag vill behålla, flytta på och ta bort. Upptäcka trädgården, steg för steg.

Nästa säsong får bli fasadfix och trädgård. Om jag nu kan hålla mig …

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa