Personligt

Webbevakning – mitt arbete

31 oktober, 2010
Webbevakning

WebbevakningJag har alltid varit lite hemlig med vad jag arbetar med i mina bloggar. Det har jag varit för att skydda mig själv och min arbetsgivare. Jag har bloggat utifrån att vara jag, inte utifrån vad jag är anställd som.

Nu tänker jag ta bladet från munnen och berätta om Webbevakning. Eftersom min arbetsgivare är jag själv, på sätt vis. Men jag får börja med min bakgrund. Jag har en kandidatexamen i Informationsdesign, med inriktning text och informationssökning/omvärldsbevakning. Jag har också läst en magisterexamen i Kommunikation.

Bakgrund

Jag har arbetat i hela mitt liv, många år extra i receptioner och som telefonist, på hotell och kafé, som informatör och på event. Jag har arbetat som annonstraffic på tidning och bokförlag, jag har arbetat med marknadsföring som marknadskoordinator.

Min senaste tjänst var som Web Manager, där jag hade ansvar för all digital marknadsföring; webb för både B2C och B2B, community, nyhetsbrev, annonsering, social media. Jag var också involverad i ett flertal internationella projekt för att driva den digitala marknadsföringen framåt, och jag vann ett internt pris i konkurrens med övriga 90 dotterbolag i koncernen för en digital kampanj.

Webbevakning

Sen sa jag upp mig. Och  nu är jag min egen, om än inte själv. Det är fantastiskt! Min bror och jag driver Webbevakning AB, företaget som ser till att ditt företags webb håller vad du lovar, hela tiden. Vi har olika paketlösningar för att driva din webb och göra den till det sälj- och kommunikationsverktyg den faktiskt är och bör vara.

Vi tar ansvar för, driver och jobbar löpande med ditt innehåll. Texter, bilder, grafik, kampanjer med mera, för att din webb alltid ska vara färsk och så intressant som möjligt. Kanske har du inte tid, möjlighet, kunskap eller bör ägna din kompetens åt de tjänster eller produkter ni säljer.

Självklart tillkommer det tjänster runt webben som webbdesign och e-postmarknadsföring. Vi står också på ett ben till, när det gäller social media. Jag har arbetat med det professionellt  i några år, och har ett stort privat intresse.

Webbevakningsbloggen

Vi driver såklart en egen blogg där vi skriver lite om hur det är att vara Webbevakare och vad vi gör, och mycket om webb, digitalt och sociala medier. Vi tipsar om evenemang och bra saker.

Hur går det?

Det går bra för oss. Vi växer sakta men säkert. Extra gott känns det i hjärtat att våra kunder och samarbetspartners fungerar på det sätt som vi gör, och driver företag baserat på en passion och bra magkänsla. Det är en förmån att få arbeta med sådana människor.

Mina arbetsdagar består alltså dels av kontakt med våra kunder och samarbetspartners, med olika webbrelaterade arbetsuppgifter, workshopar för social media och så självklart, vår egen företagsutveckling. Det är mycket arbete. Men det är också förmånligt och roligt att få arbeta för sig själv, ägna sig åt det som är utvecklande – och dessutom får göra det med världens bästa brorsa.

Här i Stockholm finns ett stort nätverk av duktiga och kunniga människor, som gärna bjuder in och delar med sig. Det är också oerhört förmånligt att få vara en del av det nätverket. Om du är nyfiken på mig och brorsan och vårt företag, får du gärna kontakta mig!

PS. Självklart finns Webbevakning på Facebook. Gilla oss gärna där!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Tweets that mention Webbevakning – mitt arbete | Carnebro -- Topsy.com 31 oktober, 2010 at 10:31

  […] This post was mentioned on Twitter by Anna-Carin Carnebro and andreasbard, andreasbard. andreasbard said: RT @Carnebro: Bloggat om vad jag gör nuförtiden. På köpet kom lite om min yrkesmässiga bakgrund. http://bit.ly/ah1U2y ping @ficklampa @m … […]

 • Lennart 31 oktober, 2010 at 22:42

  Självklart bra skrivet och väldigt positiv läsning!

 • Jonas Lindelöf 1 november, 2010 at 19:40

  Jag anade att du sysslade med något mer än att skriva om insulinpumpar och blommor. Var inne på både socialwebb & webbevakning och det ser mkt intressant ut. Hemsidorna var så snygga att jag fick ångest när jag kom tillbaks till min egen sida. Damn… måste antagligen anlita er snart.

  • Anna-Carin 1 november, 2010 at 20:09

   Tack för feedbacken! Självklart är du välkommen att anlita oss. Men jag tror att du klarar dig rätt bra på egen hand också. :)