Foto av Uwe Conrad på Unsplash
Så, då har en lååång sommar gått och det är dags att hoppa in i rutinerna igen. Ska börja på nytt jobb under den här perioden så jag passar på att göra några extra menyer eftersom jag vet hur trött man kan vara då med mycket nytt. Och som vanligt, återvinner en hel del från mina gamla menyer.
Har inte längre medicinsk anledning att bara äta kött en gång i veckan och ägg varannan dag, men tror att jag ändå kommer hålla fast vid mycket vegetariskt – kanske bara lite mera ägg – för att jag trivs med det: både miljömässigt och kroppsmässigt.
Nu kör vi!
Vecka 32
Må: Omelett med ugnsrostad broccoli
Ti: Bönsoppa fasolada (från frysen) med smörgås till
On: Tomat- och fetaostpaj på bovete
To: Ugnsfisk med saffran och spetskål
Fr: Tomat- och fetaostpaj på bovete (rester)
Lö: Rökt lax, potatis och grönsaker
Sö: Vegetarisk pastagryta med fetaost
Vecka 33
Må: Kebab, pitabröd och grönsaker
Ti: Potatis- och purjolökssoppa
On: Linsmasala med ugnsrostad blomkål
To: Laxspett med rosépeppar och lime
Fr: Tomat-, oliv- och fetasallad
Lö: Chili con chicken med bönor och tomat
Sö: Rester
Vecka 34
Må: Ugnsbakad örtlax med kokt potatis, ärtor och gräddfilssås
Ti: Blomkålssoppa med frön och nötter
On: Omelett med ugnsrostad broccoli
To: Medelhavsgrönsaker på plåt med halloumi och hummus
Fr: Poke bowl
Lö: Tacos med vegofärs och tillbehör
Sö: Rester
Vecka 35
Må: Bakad potatis med kaviar och keso
Ti: Jordärtskockssoppa med finncrisp
On: Pasta med tomatsås med linser
To: Rostad pumpa med fetaost och oregano
Fr: Bibimbap
Lö: Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås
Sö: Torskrygg med linser, haricot vertes, tomat och citron