Så blev det plötsligt varmt och sommar! Spontant ändrade planer, röda dagar … En del rätter blev helt enkelt inte lagade. Men återbruk är trendigt har jag hört!
Den frasiga filodegspajen blev däremot gjord, och den kommer jag att göra igen. Så gott med filodeg som pajskal! Hade köpt lite fel getost däremot, så nästa gång ska jag nog testa med fetaost istället. Men gott var det, och pinjenötter förhöjer ju det mesta.
På nationaldagen var vi på lotten och grillade. Kycklingburgare till liten, marinerad halloumi och zucchini, tomater och padrones till vuxna. Potatissallad, citronstänkt avokado, bönröra och cole slaw till. Mycket gott och mättande. Men några mashmallows fick vi i oss också. :)
Nu följer två veckor igen som är lite hejsan svejsan. Men jag gör ända ett försök till menyer:
Må: Pizza bianco
Ti: Bakad potatis med kesoröra
On: Fil och jordgubbar
To: Smörstekt torsk med potatis och ärtor
Fr: Varma mackor
Lö: Barnkalas, så att … tortellini med salviasås
Sö: Bakpotatis i klyftor i ugn med broccoli och kycklingköttbullar
Må: Konstutlottning på jobbet, barnvakt
Ti: Grekisk sallad med tzatziki
On: Kollegas avtackning, barnvakt
To: Kycklingburgare med pommes
Fr: Midsommarafton. Ost- & kalkonpaj, gravlax, sill och nypotatis?
Lö: Rester, halloumisallad
Sö: Ost- & kalkonpaj