Ja, då var det redan dags igen då, och hushållet Carnebro har drabbats av majestätisk förkylning. Den minsta av oss är redan frisk, den längsta av oss långt ifrån. Har tappat all smak. Och aptit. Men det kommer väl tillbaka och lika bra att äta ändå. Och planera för resten av de här veckorna!
Såg förresten till att återuppta mitt ICA-medlemsskap, och fixade en inloggning på deras sajt. Smutt att spara recept! Så det kommer nog att bli fler såna ett tag. Fortsätter som vanligt med få kötträtter, drar även ner på kyckling – magen är inte helt hundra på det.
Har även läst en spännande bok, Charmen med tarmen, och är lite sugen på att äta mera tarmbra mat. Så jag har testat att syra egna rotfrukter. Får se hur det går, och smakar inte minst. Och bakat bröd med bönor i, det blev gott!
Vecka 4
Må: Vit bönsoppa med frö- och fetaostblandning
Ti: Pitabröd med pulled pease, grönsaker och vitlökssås
On: Halloumi i tomatsås
To: Tapenadbakad fisk med rostad potatis
Fr: Pasta bolognese på svarta linser (Mera vego s 82)
Lö: Bakad potatis med bolognese, improviserat
Sö: Rester, krämig gnocchi med brysselkål (minus spenat, sidfläsk och svamp)
Vecka 5
Må: Broccolisoppa med tomat-, mozzarella- och pestobaguette
Ti: Brysselkål, halloumi, pinjenötter och creme fraiche
On: Ugnspannkaka med potatis, rivet äpple och lingonsylt
To: Stekt lax med tzatziki och paprika alternativt stekt lax med gräslökssås
Fr: Grekisk sallad med tzatziki och gott bröd
Lö: Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra, rester
Sö: Laxpasta med tomat och pepparrot, rester