Personligt

Elva frågor

2 maj, 2012

Härliga Heidi har utmanat mig i en bloggstafett, som just nu sveper runt i bloggosfären. Jag är inte den som är den, så det är klart att jag ställer upp. Här kommer det alltså, svaren på de 11 frågor som Heidi skickade vidare.

1. Vilken årstid är den bästa och varför?

Åh men jag gillar alla årstider. De har sin charm. Våren som är just nu är underbar, sommaren är skön och enkel (doften av regnvåt asfalt! Hav! Saltstänkt solvarm hud!), hösten med gnistrande färger och hög, klar luft, knarrande snö med miljarders iskristaller som gnistrar … Däremot är jag verkligen inte förtjust i mars. Då är allt brunt. November är lite likadan, men då fyller jag år och det blir snart julskyltning med tusen juleljus.

2. Vilken app använder du mest? (Jag räknar kallt med att du är modern och har en smartphone)

Instagram. Lätt.

3. Har du någon gång snattat och i så fall vad?

Ja. En Raider i högstadiet, för att alla gjorde det och jag ville prova. Mådde galet dåligt över det och höll på att bajsa på mig av nervositet.

4. Bör vi ha republik eller ska vi fortsätta med monarkin?

Ta bort kungahuset. Låt Victoria, Carl-Philip och Madeleine bli de sista, och värdigt föra över dem till något slags privat liv. Victoria kan bli anställd som PR-person för Sverige eftersom hon är utbildad etc, men vi kan lika gärna låta någon annan som är en bra representant göra det.

Sverige är ett jämlikt land där ingen utom kungahuset föds in i en roll och ärver en titel by proxy. Det är gammaldags, orättvist och förlegat – helt enkelt ovärdigt ett av världens mest jämställda länder. Jag har inget emot kungafamiljen som personer, men som institution har det spelat ut sin roll.

5. Är du rädd för att bli utsatt för ett terrorattentat?

Nej.

6. Äter du alltid samma sak till frukost eller varierar du dig varje morgon?

På vardagarna ja, på helgerna: ibland. Funkar bra med blodsockret och min uträknade insulindos.

7. Vad sa du till folk att du skulle bli när du var liten?

Veterinär, gymnasielärare, landskapsarkitekt, bonde … Det är jag inte idag.

8. Vilken maträtt är den äckligaste du vet?

Stekt strömming. Alla ben!

9. Vilken är din favoritrestaurang?

Men det finns ju så många … Fast Tre Indier i Göteborg har galet god indisk mat. Och alla som serverar en riktig amerikansk brunch med Egg Benedicte och minihamburgare förtjänar ett erkännande.

10. Läser du Blondinbellas blogg?

Då och då, men inte på en löpande basis.

11. Vilka varumärken gillar du på Facebook?

Gillar 311 sidor, så det är nog rätt många. Men några som sticker ut är Pannkaksladan och Bollinger. Champagne, mm … De jobbar dessutom med Instagram.

 

Jag önskar att jag kunde komma på 11 nya frågor och skicka vidare, men bloggrollen är inte lika lång som förut – och de som jag läser har redan gjort det. Men du som känner dig manad, ta gärna upp stafettpinnen och svara på Heidis frågor!

 

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa