Gott som sjutton, alldeles oavsett om en är vegetarian eller inte. Alltid kul med lite ombyte! Servera gärna med ris och broccoli eller haricot verts. 4 portioner, tar runt en halvtimme.
Ingredienser
150 g halloumi
2 gula lökar
1 klyfta vitlök
3 msk tomatpuré
2,5 dl grädde av valfri sort
1 tetra/burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
3 morötter
1 msk senap
1 msk balsamvinäger
2 tsk timjan
rapsolja
Tillagning
Skala och skär morötterna i tunna stavar, förkoka eventuellt om de behöver vara genomkokta. Skär osten i stavar och stek i oljan så att de får en gyllenbrun stekyta. Hacka löken och vitlöken. Lägg ner i stekgrytan/djup stekpanna tillsammans med halloumin, och tomatpurén. Fräs en stund.
Häll på grädden, tomaterna och buljongtärningen. Fyll på med morötterna och låt koka ihop några minuter. Blanda ner senapen, balsamvinägern, timjan, salt och peppar men rör inte för mycket. Smaka av. Och ät!