Preggo & barn

I väntans tider …

11 juli, 2013

I tisdags var jag hos barnmorskan igen, jag har ju klippkort där som ni märkt vid det det här laget. Vi gjorde en CTG-kurva, kollade blodtryck, äggviteutsöndring och pratade om mitt förlossningsbrev. Mina tankar och önskemål runt förlossningen och BB-tiden finns nu inskrivna i min journal också. Allt såg bra ut, CTG-kurvan var perfekt, och bäbis verkar må bra. Mitt blodtryck var på fina 135/75, och nästan inget hade ändrat sig.

Nästan, tänker du kanske nu? För en sak hade ändrat sig. Barnmorskan kände igenom magen för att se hur bäbis låg, och då visade det sig att bäbis har bestämt sig för att fixera sig. Det innebär att den har sjunkit så djupt mot bäckenet och lagt sig till rätta mot förlossningskanalen med huvudet att huvudet inte är ruckbart längre. Den rör sig fortfarande med resten av kroppen och sparkar och håller på, men nu är den så att säga förlossningsinställd.

Sen behöver inte det innebära att förlossningen sätter igång än på länge, men min barnmorska tyckte att det var ett bra tecken, bland annat inför en eventuell igångsättning. Några andra tecken på att det skulle vara på G har jag inte riktigt, inga slemproppar som släppt eller så. Om man bortser från att det verkar som att insulinbehovet så smått börjar minska, det brukar det göra två veckor innan förlossningen.

Förberedelser – och att få tiden att gå

Jag har packat halva BB-väskan, det som går att packa nu. Helt overklig känsla att vika ihop pyttebäbiskläderna och lägga ner dem i väskan, med vetskapen om att när jag tar upp dem igen är det för att min bäbis ska ha dem på. Jag vet ju att vi kommer att få stanna på BB i minst tre dagar, så jag packade minst fyra ombyten. Små mössor, sockar, bodys, bäbisfilt. Herregud. Snart är bäbisen här!

Igår hämtade jag ett paket från ImseVimse där jag beställt all-in-one-tygblöjor. Det var inte så tungt men inser att det där med att bära frestar på fysiken nu. Jisses vilka sammandragningar. Tur att jag inte behöver ha bråttom i alla fall. Idag har jag ett nytt paket att hämta ut, och på lördag ska jag förhoppningsvis hämta barnvagnen, babysitter och isofixfästen. Har fått superbra tips på bra grejer att tänka på via en föräldragrupp jag är med i på Facebook, så betar av några saker på den listan också.

Har även tagit fram symaskinen för att sy överdrag till en amningskudde (blir nog ett separat inlägg) och sy sänglinne till spjälsängen av gamla kasserade lakan från mamma och mormor. De är ju så använda och mjuka, och passar inte längre i vanliga sängar – de flesta av oss har ju inte 90-säng längre – och dessutom med vackra handknypplade band eller handbroderade monogram, att det blir riktigt fint och bra och ganska eko att ha som sänglinne till bäbisen.

Så jag vet inte, men känns lite som att jag boar på nåt vis? Inte med fönstertvätt och storstädning eller pirogbakning som en del kvinnor gör, ingen nämnd eller glömd Karin ;), men i alla fall med lite förberedelser och grejer i lagom takt.

Ja, det är väl typ så dagarna går. Jag har också äntligen hittat till ett litet paradis, en av kommunens utomhusbassänger typ 700 meter från där jag bor. Ett dopp om dagen, vara tyngdlös och rörlig en stund. Även om jag får sätta mig på bänkar 2-3 gånger på vägen dit och hem, för andfåddheten och sammandragningar. Helt klart värt. Så ovant att vara så bunden av kroppen ändå. Men snart, snart, snart …

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Alva 12 juli, 2013 at 12:28

    Vad kul att du också tänkt köra med tygblöjor! Låter mysigt att pyssla och förbereda, jag har äntligen lagat symaskinen, efter två års stillastående så går den igen. Har sytt tvättlappar men väntar med lakan tills vi en bra sovkorg. Ha det fint!