Gott

Mammas morotssoppa med spiskummin

22 maj, 2012
Morotssoppa med spiskummin, curry och vitlök

Jag har redan bloggat en morotssoppa med apelsinjuice, men mamma har ett eget favoritrecept. Det innehåller curry och spiskummin, och mamma använder även soppan som sås till bland annat fisk. Vi gillar mångsidighet, så varför inte ytterligare en morotssoppa! Som vanligt, helst med ekoingredienser.

Morotssoppa med spiskummin och curry

4 portioner

Ingredienser
600 gram morötter
1 gul lök
1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk curry (kan uteslutas)
½ tsk spiskummin
Olivolja till stekning
Salt
Peppar

  1. Skala och hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs allt i olja i några minuter.
  2. Skala och skär morötterna i små bitar (alternativt riv grovt i matberedare). Tillsätt morötterna, ingefära, curry och spiskummin i lökfräset och rör om.
  3. Smula över buljongtärningarna, häll på vattnet och koka upp. Koka tills morötterna är mjuka.
  4. Slå av vätskan och spara den, mixa morötterna och löken som är kvar i kastrullen. Späd med vätskan och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med räkor, kräftstjärtar eller knaperstekt eco-bacon (kravmärkt från gladare grisar än traditionell köttindustri).

Morotssoppa med spiskummin, curry och vitlök

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa