Personligt

Nordens Aten

14 september, 2010

Imorgon åker jag på en liten minisemester. Min mamma har nämligen skapat en ny slags tradition, som är helt fantastisk.

Istället för julklappar och födelsedasgpresenter, bjuder mamma min bror och mig på en weekendresa per år. Ibland åker vi alla tre, ibland åker vi en och en med mamma. Mamma står för resa och boende, resten betalar vi själva.

Det är ett himla bra upplägg. Vi är ju så pass gamla nu, brorsan och jag, att vi kan köpa det vi behöver istället för att vänta på julafton. Och det är roligare att resa ihop och uppleva saker tillsammans. I våras var brorsan och mamma i Istanbul, och imorgon åker mamma och jag till Edinburgh. Där har jag aldrig varit, så det ska bli himla intressant och roligt.

Av de jag har pratat med som har varit där, har alla sagt att det är en underbar stad. Trevliga människor, vackra utsiktsplatser, gamla byggnader och mycket kultur. Varken mamma eller jag dricker öl eller whiskey, så den kulturen hoppar vi över. Torr cider däremot … Det är oklart huruvida vi kommer att prova haggis. Rapport kommer inom några dagar.

Jag har självklart förtidsröstat. Och, för alla potentiella inbrottstjuvar – min lägenhet är utlånad och bebodd under tiden jag är borta.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa