Det är svårt att gå fel med rökt lax, men det är en lite dyrare vardagsråvara. Men oj så gott det blir när man vill lyxa till det! Tänk bara på att försöka hitta både MSC och KRAV-märkt fisk. Bara det i sig är en utmaning som heter duga. Men om du hittar det och inte kommer på något annat att göra, är den här pastan ett alternativ. Typ en kvart, och fyra portioner.
Ingredienser
210 g tagliatelle
2 dl mjölk
1 msk fiskfond
1 msk vetemjöl
1 bunt med grön sparris
200 g kallrökt lax
Tillagning
Koka pastan. Koka sparrisen och dela i 2 centimeters bitar. Skär laxen i strimlor. Häll mjölken och fiskfonden i en kastrull, vispa ner mjölet och koka upp under omrörning. Låt det sjuda i några minuter. Vänd ner pasta, sparris och lax i såsen, låt det blir varmt och smaka av med salt och peppar. Citronpeppar kan vara gott också.