Veckomenyer

Quesadillas á la Carnebro

4 januari, 2017

Egentligen är quesadillas en rätt från Mexiko som är gjord på tortilla och ost. Men jag gör någon egen variant och varierar lite vad jag har i. Men det är gott och går ganska snabbt, en smart vardagsrätt helt enkelt. 4 portioner, max en halvtimme.

Ingredienser

8 små tortillabröd
4 msk färskost
2 msk ketchup
200 g rökt pålägg av valfri sort, t ex skinka eller kalkon
8 msk riven ost

Tillagning

Bred färskost och ketchup på ena sidan av alla tortillabröden. Lägg på pålägg och ost på fyra av dem, lägg sedan de andra tortillabröden ovanpå med brödsidorna utåt. Om du vill kan du pensla utsidan av bröden med olja, men det går bra utan också. Hetta upp en stekpanna och stek varje quesadilla någon minut på varje sida.

Servera varm och skuren i mindre bitar, gärna med några tomatklyftor eller en bönsallad till (ta en burk bönor och blanda med olivolja och kryddor, gärna lite i förväg så det får stå och gotta ihop sig). Det här är också gott att göra med t ex bara ost, och skära quesadillan i tårtbitar för att servera till soppa.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa