Gott

Rabarberkaka med kardemumma och kokos

4 juni, 2013
rabarberkaka med kardemumma och kokos

Rabarber och kardemumma är som sagt jättegott ihop. Kom över lite rabarber och hade tänkt göra kompott, men det var inte riktigt tillräckligt så den här gången experimenterade jag ihop en mjuk kaka med rabarber, kardemumma och kokos. Kokosen gjorde kakan lite saftigare ändå och blev ett utmärkt komplement till rabarbern och kardemumman.

Rabarberkaka med kardemumma och kokos

45 minuter i 175 grader, en sockerkaksform

Ingredienser
3 ägg*
3 dl socker*
75 g smör*
1,5 dl mjölk*
4,5 dl vetemjöl*
2 tsk bakpulver
2 msk kardemumma
2 msk socker*
1 dl kokos*
3 dl skalad och skuren rabarber*
Smör* och ströbröd* till formen

*Finns som ekologiska

Så här gör du

  1. Skala och skär rabarbern i bitar. Blanda med 2 msk socker i en skål, och ev lite potatismjöl om rabarbern känns rinnig.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt koka upp. Blanda ner i äggsmeten.
  4. Häll i bakpulver och mjöl och rör till en slät smet. Häll i kardemumman och kokosen och rör om väl.
  5. Smöra och bröa formen. Häll i smeten och fyll på med rabarbern. Tryck ner rabarberbitar som sticker upp
  6. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Känn efter med sticka om kakan är klar (stick ner en potatissticka genom smeten ner till botten av formen, dra upp den och om den inte har någon smet på sig är kakan klar).
  7. Njut! Gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass om kakan äts nygräddad och varm.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa