Internet

SSWC – i år igen!

25 maj, 2010

Igår var det hjärtklappning och pirr på hög nivå i det carnebroska hemmet. Kl 19.00 skulle nämligen de 250 första biljetterna till årets häftigaste internetnördevent släppas. SSWC, Sweden Social Web Camp, en unconference om den sociala webben. De 250 första biljetterna tog slut på 50 minuter så trycket var högt, men vi fick både biljetter och plats i stuga. Tält är inte fel det heller – det var där festen var, liksom mycket av lägereldsmyset.

Jag och brorsan var nämligen med förra året, då lägret hölls första gången. Då var vi 286 personer på Tjärö, en alldeles underbar liten ö i Blekinges skärgård. Det är samma ställe i år, men den här gången är vi ensamma på ön utan andra besökare. Fåren som betar på ön är givetvis kvar, och kanske kossorna på grannön – den man kan promenera över till via en smal landtunga.

Förra året var en häftig upplevelse. Kanske för att det var första gången. Men egentligen berodde det nog på all den generositet, hängivenhet, glädje och kärlek som alla tog med sig och bjöd på. Massor med goda samtal, aha-upplevelser, ny kunskap, nya sammanhang, glädje och skratt. God mat och dans. Och så fick man ju både ansikten och kropp på en hel del nätbekanta.

Här är en liten film från förra året, gjord av Josephine Linghammar. Lo och behold, yours truly skymtar minsann fram skrattandes 0:27 in i filmen.

För dig som vill spana in fler folk, ön och allt det fantastiska: här är mitt Flickralbum från SSWC 2009.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Missat din biljett till SSWC? | Carnebro 14 juni, 2010 at 13:36

    […] Fick du inte tag i en biljett till SSWC? Det var strykande åtgång, nästan huggsexa, om biljetterna när de släpptes. Jag och brorsan – framförallt han – var snabba som sjutton och fick tag i biljetter, ta…. […]

  • Varför gillar jag den sociala webben? | Carnebro 14 juli, 2010 at 11:45

    […] är att av mina svar på frågan. Låt mig återkomma efter SSWC med några […]