Eko-reko

Välj kravmärkt gräsbeteskött i jul!

17 november, 2013
Gröna gårdar julbox

Ett tips till er som äter kött: beställ Gröna gårdars Julbox! Superfint mört kött från djur som har gått ute året om, ätit gräs- och örtbete och vuxit i sin egen takt. Naturligtvis kravmärkt. Ska man äta kött, tycker jag att man ska välja sådant där djuren har mått bra och behandlats drägligt. Jag handlar själv ofta färsbox från Gröna gårdar och är riktigt nöjd, och som sagt, när jag äter kött vill jag att det ska vara med gott samvete runt produktionen.

Och julboxen är en bra deal! Den räcker till 14 portioner för två personer, och innehåller 2 kg rostbiff eller innanlår (en stor stek), ca 1,5 kg ryggbiff eller entrecôte och en bit rostasfilé (ca 0,5 kg), 1 kg nötfärs, 0,5–0,7 kg lövbiff samt en bit talg. Talgen är för att du ska kunna hänga ut den till fåglarna i vinter. Fin detalj va?

PS. På länken finns också recept och tips för tillagning. Måste också säga att Gröna gårdars arbete digitalt är så himla bra, och borde få fler att vilja anstränga sig. Det säger jag utifrån mitt yrke, och det är så kul att se.

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa