Grekisk bönsoppa, fasolada, med vita bönor, selleri, morötter och tomat, tillsammans med torrstekt tortillabröd med ost och svartpeppar emellan.
Redan dags igen? Fasiken vad veckorna rullar på ändå. På måndag verkar det som att tidsbokningen för vaccinering av fas 3 ska öppna i region Stockholm. Fas 3 är för födda 1957-1961 eller födda 1957 och senare och tillhör en riskgrupp. Och det gör jag enligt Folkhälsomyndigheten, så jag hoppas, hoppas, hoppas att den tidplanen håller. Inte för att det kommer att göra jättestor skillnad i livsstil med vaccinet i kroppen, men för att kunna släppa lite, lite på rädslan. Pappa, mamma och hennes man har redan fått sina första sprutor.
Men äta ska vi såklart fortfarande. Så här kommer våra två veckor.
Vecka 17
Må: Klyftpotatis, falafel och grönsaker i ugn
Ti: Bönsoppa fasolada (rester) med smörgås till
On: Omelett med ugnsrostad broccoli
To: Ugnsfisk med saffran och spetskål
Fr: Pasta med tomatsås och grönsaker
Lö: Vegetarisk lasagne med zucchini och valnötter
Sö: Dillstuvad potatis och rökt lax
Vecka 18
Må: Kebab, pitabröd och grönsaker
Ti: Bönsoppa fasolada (ännu mera rester)
On: Linsmasala med ugnsrostad blomkål
To: Laxspett med rosépeppar och lime
Fr: Tomat-, oliv- och fetasallad
Lö: Rester
Sö: Chili con chicken med bönor och tomat