Internet

Fotosöndag

11 juli, 2010

Jag har precis börjat skicka in bidrag till Fotosöndag. Nu undrar du kanske vad Fotosöndag är? Det är ett initiativ för att inspirera varandra att bli bättre fotografer, för både proffs och amatörer.

Med lust och list, och den utrustning man har till hands fotar man under veckan på ett visst tema. På söndagen delar alla sina bilder, och så kan man se hur andra har tänkt, experimentera och inspireras.

Själv har jag än så länge bara min iPhone att fota med, vilket har sina begränsningar. Visst har jag photshop men man kan inte göra choklad av skit, tvärsom går däremot bra, som en vän sa. Till hösten ska jag få låna en bättre kamera så då blir det nog ännu roligare.

För roligt är det. Kravlöst, inspirerande och så himla mycket lättare att få fotat nåt när man har ett tema. Självklart är det gratis, och man är med de gånger man har tid och ork. Inga måsten. Men massor av möjligheter.

Dagens tema var självporträtt – kolla resultaten i Flickrgruppen.

Blir du sugen på att vara med? Läs här hur man gör, skaffa ett Flickrkonto om du inte redan har och kör igång. Kolla gärna under #fotosondag på Twitter också!

Uppdaterat: nu när jag själv kommenterat några av bilderna, och fått kommentarer, kom jag på ett annat skäl till varför jag gillar Fotosöndag. När jag pluggade i USA hade vi i många av kurserna ett moment som hette Critics. Då fick man visa upp och berätta om det man hade gjort, och de andra kommenterade. Väldigt konstigt första gångerna, ovant för mig som svensk, men oerhört givande. Ett bra sätt att ge och ta och utvecklas, eftersom det utfördes med stor respekt och omtanke. Så är fotosöndag också.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa