Internet

Jag vill vaccinera 95 barn med Unicefs hjälp

19 april, 2012
Hjälp Unicef och Apoteket Hjärtat att vaccinera fler barn mot stelkramp

Unicef kör just nu en bloggkampanj i samarbete med Apoteket Hjärtat. Det innebär att för varje blogginlägg som skrivs om kampanjen och länkar till den, samt pingas hos Twingly, så skänker Apoteket Hjärtat 95 doser med stelkrampsvaccin till barn som behöver det, via Unicef. Det är en del av kampanjen För varenda unge som Unicef kör varenda år.

Jag har inget emot att låna ut min blogg för sådana syften (även om jag har jättesvårt för ordet unge, av någon outgrundlig anledning. Barn är mycket bättre). Gör det du också, du har till den 13 maj på dig. Såhär skriver Unicef, och det är en del av den text man  ska använda:

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Hjälp Unicef och Apoteket Hjärtat att vaccinera fler barn mot stelkramp

Vad är stelkramp?

Vi ser så gott som aldrig stelkramp i Sverige i och med våra vaccinationsprogram. Men om du undrar hur det yttrar sig, rekommenderar jag dig att läsa en av Läkare utan gränsers läkarbloggar från Centralafrikanska republiken om en pojke som inte blivit vaccinerad och drabbad av stelkramp.

Läs gärna alla bloggar från Läkare utan gränser, både de svenska och de internationella. De är mycket bra.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa