Stugan

Lite närmare …

1 december, 2019

Inte alls överensstämmande med verkligheten, men ett försök till montage

Black Friday-hysteri i all ära, men för mig blev det bra! Har hållit lite koll på sajterna där jag kollat på nya fönster, och en av dem erbjöd bra rabatt just då. Så på min egen födelsedag beställde jag nya fönster och en altandörr till stugan!

Leveransen sker först i mars, och nu har jag börjat kolla med hantverkare som kan sätta in dem. Alltså genomföra själva bytet. Det tror jag inte att jag klarar på egen hand, två av tre fönster ska öppningen göras större för, och det tredje ska bytas till en pardörr med bredden 195 centimeter … Sen ska foder och fönsterbleck dit också.

Själva fönstren och dörren är i vitt trä, med spröjs. Lurar lite på att kanske ha ljusgrått foder runt? Har letat efter inspirationsbilder för att kunna föreställa mig hur det skulle se ut. Grindstolparna och den vackra smidesgrinden ska renoveras och då tänkte jag ljusgråa stolpar och vit metall, och linoljefärg. Så då kan jag ju måla fodren med samma färg och nyans.

Ljusare grå tänker jag mig, till en röd slamfärgsfasad. Bild från byggahus.se.

Jag hinner nog klura ut vad jag vill fram till mars. Det jag vet säkert är att jag gärna får dem installerade så snart som möjligt när de har kommit, så att jag kan tapetsera invändigt och sen lägga golv. Det är ju ingen idé att göra i ordning väggarna innan fönsterbytet, eftersom det ska sågas ut väggar.

Sakta men säkert kommer jag lite närmre …

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa