Personligt

Resetips: Edinburgh

21 september, 2010

Mamma och jag var nyss i Edinburgh – en omedelbar förälskelse! Stenhusen, storleken, allt som finns att se och göra, shoppingen, pubarna men framförallt de otroligt vänliga, trevliga och hjälpsamma människorna.

edinburgh-813

Vi hann med kanske en femtedel av det vi tänkte oss, det gick helt enkelt inte att stressa runt. Man kan inte annat än stanna upp och njuta av det man ser och upplever. 

Däremot var vi på inte mindre än tre guidade turer. Guidade turer är värda mycket, även om turiststämpeln är stor. Men det man upplever på egen hand får mera tyngd efteråt, tycker jag.

Vi började onsdagkvällen med en humoristisk spöktur ovan jord, tog en guidad en och en halv timmes promenad på Royal Mile på torsdagen, och så en spöktur i de underjordiska valven på fredagen. Klart läskigt, och då valde vi ändå den minst spökiga. BBC klassar de valven vi var i som ”most haunted”, enligt sitt spökprogram. Hu.

edinburgh-705

Jag tog närmare 800 bilder under våra fyra dagar, och har laddat upp runt 200 på Flickr.

Summa summarum, Edinburgh är en fantastiskt mysig stad och vi kommer att åka tillbaka. Vi funderar på att åka en vecka, med kanske två-tre dagar i Edinburgh och sedan åka ut på skotska landsbygden.

edinburgh-646

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Live från Amsterdam | Carnebro 4 maj, 2011 at 22:08

    […] och jag var i Edinburgh i höstas, brorsan och hon i Istanbul före det. Istanbul hade jag redan varit i, i april 2006, rekommenderas […]