Inredning & pyssel

Tapetserat!

30 januari, 2011

Den här helgen har bara handlat om sovrumsrenoveringen. I fredags slipade jag det sista av spacklet, målade taket och målade dessutom ner det en decimeter på väggarna. Jag spacklade också snickerierna i dörrfodret och listerna.

Lördagen ägnades åt att måla om taket – måla alltid tak i dagsljus eller med mycket stark bygglampa, hörrni – och sedan väggarna två gånger om. Jag använde en Svanenmärkt färg från Beckers, och det var en mycket positiv upplevelse. Ingen lukt, bra täckning, härlig konsistens. Bättre än de flesta icke-svanenmärkta färger jag använt tidigare.

Idag städade jag först hela lägenheten från slipdamm och plockade undan mycket av slipmaskiner och annat som inte behövs längre. Sen kom Annsofie och vi satte igång att tapetsera. Mer en än gång kände vi oss hemma i frasen ”Snillen spekulerar” när det gällde att räkna ut mönsterpasset och skära till våder.

Men vi lyckades och fick upp hela väggen med tapet. Eftersom jag har 2,60 meter i takhöjd blev det mycket spillbitar över just på grund av mönsterpassningen. De kommer jag att använda till annat, ni ska få se. Stort, stort tack till Annsofie för ett fantastiskt jobb och ett glatt humör, och till pappa som kom senare och hämtade alla sopor som han tar vidare till återvinningscentralen.

Här är en bild tagen nu ikväll, lite för dåligt ljus för bästa återgivning av tapeten. Men jag kan inte låta bli. Nu återstår målning av snickerier och att bona golvet som jag äntligen fått återse efter två veckor. Ja, och så de roliga detaljerna: klä om sänggaveln, lampskärmar, gardiner, överkast.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • » Sovrummet – sista etappen 26 juni, 2011 at 11:45

    […] helgen fick jag hjälp av bästa Annsofie som hjälpte mig att tapetsera, och hennes pojkvän som är det snabbaste jag sett när det gäller montering, att få upp […]

  • » Köksrenovering – del 3 19 november, 2011 at 23:45

    […] vill jag ha Svanenmärkt färg, och när jag målade i sovrummet använde jag Beckers elegant som är en väldigt skön färg att måla med. Dryg, bra täckning, […]