Diabetes

Världsdiabetesdagen – gör skillnad

14 november, 2013
Världsdiabetesdagen

Idag den 14 november är det Världsdiabetesdagen, och vi nås av nyheten att diabetes ökar – nu lever 382 miljoner med sjukdomen. Det är 8,4 % av jordens befolkning och antalet stiger explosionsartat. Nu står diabetes typ 2 för den största ökningen, och personligen tycker jag att det är viktigt att skilja på de olika typerna. Det är så olika sjukdom och behandling och jag som typ 1:a möter många fördomar.

Oavsett behövs mer forskning för att lösa diabetesproblemet och förhindra lidande hos miljoner människor. Diabetes är helt enkelt en tickande folkhälsobomb. Nike, 7 år, i filmen nedan visar hur hon tänker runt att vara diabetiker, och tipsar om att skänka 100 kronor till Diabetesfonden via ett sms.

Tyvärr måste du vara ansluten till WyWallet för att ge en sms-gåva (sms:a WW till 717 98 och svara ja på svars-sms:et, ladda ner deras applikation eller gå till www.wywallet.se). Vill du inte det, kan du betala direkt med kort här eller göra en inbetalning via plusgiro 90 09 01-0 eller bankgiro 900-9010.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa