Världsdiabetesdagen
Diabetes

Världsdiabetesdagen – gör skillnad

Idag den 14 november är det Världsdiabetesdagen, och vi nås av nyheten att diabetes ökar – nu lever 382 miljoner med sjukdomen. Det är 8,4 % av jordens befolkning och antalet stiger explosionsartat. Nu står diabetes typ 2 för den största ökningen, och personligen tycker jag att det är viktigt att skilja på de olika typerna. Det är så olika sjukdom och behandling och jag som typ 1:a möter många fördomar.

Oavsett behövs mer forskning för att lösa diabetesproblemet och förhindra lidande hos miljoner människor. Diabetes är helt enkelt en tickande folkhälsobomb. Nike, 7 år, i filmen nedan visar hur hon tänker runt att vara diabetiker, och tipsar om att skänka 100 kronor till Diabetesfonden via ett sms.

Tyvärr måste du vara ansluten till WyWallet för att ge en sms-gåva (sms:a WW till 717 98 och svara ja på svars-sms:et, ladda ner deras applikation eller gå till www.wywallet.se). Vill du inte det, kan du betala direkt med kort här eller göra en inbetalning via plusgiro 90 09 01-0 eller bankgiro 900-9010.

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.