Internet

Baby Cujo behöver ett hem

2 december, 2012
Cujo är ute i snön

Den här helgen har jag hjälpt min vän Karin som är jourhem åt en liten valp. Och vilken valp sen! Alldeles underbar. Han kallas för Cujo, men har inte minsta likhet med sin namne. Det är en silkeslen, svart blandras mellan labrador och border collie. Båda raserna är arbetande hundar, och jag har sällan varit med om en valp som är så uppmärksam, följsam, tillgiven och intelligent.

Cujo är ute i snön

Cujo är ute i snön

Han vill verkligen vara med, vill förstå och göra som jag vill. Utan att vara rädd eller undergiven, eller för den delen dominant och testa mig. Det behövs inga åthutningar utan ett lätt ändrat tonläge och kroppsspråk räcker. Ge honom en liten uppgift och han blir överlycklig. Han älskar att få bära saker i munnen och när vi är ute nosar han som besatt, följer olika spår.

En lycklig valp som får leka med ett fårskinn

En lycklig valp som får leka med ett fårskinn

Nu pratar vi alltså om en 11 veckors valp så det är inte några stora uppgifter. Men min känsla är att det här kan bli en alldeles fantastisk hund för den som vill aktivera sig med sin hund. Spårning, kantarellsök, vallning, agility, freestyle – ja, vad som helst. Med tanke på hur mycket han nosar, kan jag tänka mig att spårning är enkelt att börja med. Cujo nosar runt i snön

Lilleman är räddad från en säker död på Irland av Hundar utan hem. Han har innan dess förmodligen levt i ett hundstall och är inte jättevan att vistas utomhus än. Första gången vi var ute här i mitt område var han lite försiktig, satte sig ofta ned och tittade sig omkring vid ovana ljud från tunnelbanan, människor, bilar och barn med pulkor. Efter den gången är han glad att gå ut, busar i snön, nosar och vill gärna hälsa på människor och andra hundar.

Cujo tittar på teve

Cujo tittar på teve

Får han ta det i sin takt går allting bra. Han behöver bara förstå vad han ser och hör, och är inte rädd av sig. Det är en glad och livlig liten kille, som gärna vill ligga nära och gosa. Han älskar att kela och att leka, gärna apport. Jag tycker att det är en alldeles underbar hund, men jag har inte rätt sorts liv för att bli hans nya hem.

Cujo vill vara med

Cujo vill vara med

Jag tror att Cujo skulle trivas i ett aktivt hem där han får arbeta lite. Han gillar andra hundar och människor, och kan nog bli en fin familjehund. Jag kan tänka mig att han kan bli en bra andrahund också, om det redan finns en hund i familjen. Han är en kärleksfull och tillitsfull liten herre med mjuka sammetsöron som skulle må bra av att få ett hem där han kan stanna och utvecklas.

Cujo behöver ett hem där han kan stanna och utvecklas

Cujo behöver ett hem där han kan stanna och utvecklas

Vill du ta hand om honom, eller vet du någon som kan vara intresserad? Läs gärna mer om adoption från Hundar utan hem. Kontakta Carolina Sandberg och gör en intresseanmälan här om du är intresserad!

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Jonas 2 december, 2012 at 23:31

  Jag har haft en liknande valp – 62,5% golden retriever, 25% labrador och 12.5% border collie, men 100% borde collie till lynnet.

  En sån här hund går inte att trötta ut fysiskt, utan kräver mental stimuli varje dag. Ex vis så lärde jag min hund att spåra och hon förstod efter ett försök vad kommandot innebar. Att tända och släcka taklampan via väggkontakten tog en timma för henne att lära sig. Att promenera ute ett par timmar gjorde henne inte det minsta uttröttad, utan träning där hon fick använda sin hjärna var det som tröttade ut henne.

  Jag tror att denna hund är likadan (med tanke på Borde Collien i honom) och därmed krävs det mer än bara ett ”aktivt hem där han får arbeta lite” för att denna prins ska må bra. Som valp kommer den att kräva mycket arbete för att inte bli uttråkad, och kommer inte att tycka om att ligga stilla på golvet många timmar.

  Den som tar sig an Cujo kommer dock att få en fantastiskt underbar hund :-)

 • Karin Widén 3 december, 2012 at 01:37

  Fina <3
  Går även bra att hojta till mig för mer info, såklart!

 • Pippigull 15 december, 2012 at 18:57

  Hej!

  Jag vill bara säga TACK för inlägget om disney-pepparkaksgubbar-mm

  Jag känner som du och vill argumentera för det men har svårt att hitta orden – så jag blev såååååååååå glad när jag läste ditt fantastiska inlägg!!

  ledsen för kommentar i fel bloggpost men jag har bara läst din blogg EN GÅNG (nu) och älskde ditt inlägg!!!

  • Anna-Carin 16 december, 2012 at 09:01

   Ingen fara, stort tack för den fina kommentaren! :)