Inredning & pyssel

En liten nyhet som gör mig riktigt glad

8 april, 2014

Den välsorterade och trevliga sybehörskedjan Stoff & Stil som har butiker i Malmö, Göteborg och Stockholm och såklart välsorterad e-butik har äntligen tagit in en ekologisk tyg- och garnserie. Så här beskriver de själva serien:

STOFF & STIL ORGANIC är vår nya serie med ekologiskt garn och tyg som följer GOTS stränga krav.

Global Organic Textile Standards – är en internationell märkning som ger garanti för ett miljömässigt ansvar vid beredning av produkten. GOTS garanterar att all ekologisk bomull vid både för och efterbehandling uppfyller kraven. Varje produkt får därför en unik ekologicertifiering.

Än så länge finns det jerseytyger, sweatshirttyger, några satintyger och ett ribbtyg så utbudet är inte dignande. Det är mönstrade och enfärgade tyger, i lite pastelliga, glada och petrolfärger, och verkar vara profilerat mot barntyger även om mönstren är relativt neutrala. Priserna spänner mellan 99,95 och 149,95 per meter, ganska normalt intervall för ekotyger.

Det finns 12 olika bomullsgarner i serien, och knappar (fast ingen förklaring till på vilket sätt de skulle vara ekologiska). I katalogen som du kan bläddra i här, syns tydligt barninriktningen (och såklart är det könat som fasen, snark) – men det är ju bara att tänka utanför ramarna.

Jag gillar ändå initiativet från en av mina favoritbutiker.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa