Diabetes

Facebookgrupp för gastropares

6 oktober, 2011

Jag har skrivit om gastropares tidigare i bloggen, som jag själv lider av (läs mer om min gastropares här). De inläggen rankar ganska högt i sökmotorerna och jag får en del mejl från personer som hittat hit via en sökning på symtom, och som känner igen sig väldigt i beskrivningen.

Det är jobbigt att leva med gastropares. Jag använder ofta mina blogginlägg för att förklara för personer som ska ordna med menyer eller liknande vid arrangemang, för att det är svårt att förklara kort. Det märks också på den kontakt jag får via bloggen att det är en del som inte blir tagna på allvar av vården, men har en märkbart påverkad levnadssituation på grund av gastroparesen. Jag tror att vi kan lära mycket av varandra.

En Facebookgrupp för oss med gastropares

Därför skapade jag en Facebookgrupp för oss, så att vi kan prata med varandra och dela våra erfarenheter. Få stöd och knep. Kanske bara slippa känna sig ensam med ”pinsamma magproblem”. Gruppen är stängd, det innebär att ingen kan se vad vi skriver men däremot vilka som är medlemmar. Helt enkelt för att vi ska känna oss avslappnade, men också för att ni själva kan ansöka om medlemsskap i gruppen.

Har du gastropares? Kolla in Facebookgruppen här och begär att få bli medlem. Sprid gärna länken och ordet. Välkommen!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Lennart 7 oktober, 2011 at 23:00

  Jag tror och tycker att det här måste vara mycket värdefullt för dem som inte får hjälp och förståelse att du använder dels din egen kunskap, dels din vetskap om hur sociala media fungerar och sätter upp den här gruppen. Båda tummarna upp för dig!

  • Anna-Carin 10 oktober, 2011 at 20:27

   Jag tänker att vi kan lära mycket av varandra. Det som funkar för en kanske funkar för andra? Tack för kommentaren!

 • Angelica 25 augusti, 2013 at 16:47

  För mig skulle det vara otroligt att få komma i kontakt med andra med en liknande vardag och samma sjukdom som jag. Men tyvärr kommer jag inte vidare till gruppen via den här länken. Finns det något jag kan söka på för att hitta er?